Bodrumlu Avukatlar Günlerini Kutladı

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Muğla Barosu Bodrum Baro Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit ve baroya bağlı avukatlar Atatürk heykeline çelenk koydu.

Bodrumlu Avukatlar Günlerini Kutladı

Bitez Adliye Sarayı önünde gerçekleştirilen çelenk koyma törenine Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Hakim Mehmet Güner, Muğla Barosu Bodrum Baro Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit ve baroya bağlı avukatlar katıldı.

Çelenk koyma töreninin ardından günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma yapan Muğla Barosu Bodrum Baro Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit şunları söyledi; “5 Nisan Avukatlar Günü’ nü her yıl olduğu gibi bu yıl da gururla kutlamaktayız. Gönül isterdi ki; böyle önemli bir günü ve bu günün dahil olduğu haftayı büyük bir coşkuyla kutlayabilelim. Ancak mesleğimizin ve yargı sisteminin gerek ulusal ve gerekse yerel bazda sahip olduğu sorunları görmezden gelmek ve böyle bir günde dahi olsa bu sorunları dile getirmeden kutlamalar yapmayı içimize sindirmek mümkün değildir. Bu onurlu mesleği; yargılama sürecini uzatan, bulandıran, engelleyen gereksiz bir unsur olarak gören bakış açısı; yargının diğer unsurlarınca terk edilmeli, tüm ilgi ve enerji artık yargı sisteminin kangren halini alan, insanların yargıya, adalete ve dolayısıyla devlete olan güvenini her geçen gün daha fazla yok eden sorunlarına yöneltilmelidir. Savunma olmadan, hak dağıtımından, yargı bağımsızlığından söz edilemez. Bağımsız avukatlar, hiçbir baskı altında kalmaksızın üstlendikleri görevle vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak öteden beri yargı bağımsızlığının teminatı olmuşlardır” dedi.

Basın açıklamasının ardından Bitez Adliye Sarayı önünde son bulan tören, Adliye Sarayı Toplantı salonunda devam etti. Salonda Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin ve Muğla Barosu Bodrum Baro Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit başta olmak üzere törene katılan konuklara pasta, kurabiye ve içecek ikram edilmesinin ardından kutlama son buldu.
Kaynak: İHA