'Üç Aylar'In Başlaması ve Regaip Kandili

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, "üç aylar"ın başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kutlu, mesajında, dini gelenekte "üç aylar" olarak bilinen mübarek gün ve gecelerin, bereketli bir maneviyat mevsimi olarak nitelendirilen recep, şaban ve ramazan aylarının manevi atmosferine girildiğini bildirdi.
Bu üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi olan Regaip Kandilinin, insanlığa hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini hatırlattığını, nefsin sonu gelmez heves, tuzak ve yanıltıcı arzularından uzaklaşarak öze dönmeyi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunduğunu vurgulayan Kutlu, şunları kaydetti:
"Recep ayında, Regaip ve Miraç, şaban ayında Berat, ramazan ayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı gece bulunmaktadır. Bu geceler, üç ayların manevi atmosferinin bereketli ve hikmetli yıldızları gibidir. Bunun içindir ki milletimiz bu mübarek aylara özel önem vermiş, içinde bulunan kandiller vasıtasıyla dini duyguların gelişmesine vesile olmuşlardır. Bu günlerde nefisler hesaba çekilmeli, sermayemiz olan ömrümüzün nerede ve nasıl tüketildiği gözden geçirilmeli, amel defterinize neler yazıldığı, mahşer günü kurulacak büyük divanın tek hakimi yüce Allah'ın hakkımızda nasıl bir hüküm vereceği düşünülmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin, ülkemizin, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."
Kaynak: AA