Kesk’in 1 Mayıs Yürüyüş Güzergahı Belli Oldu

KESK Eskişehir bileşenlerinin, Odunpazarı Meydanı’nda yapılacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasıyla ilgili yapacağı yürüyüşün güzergahı belli oldu.

Kesk’in 1 Mayıs Yürüyüş Güzergahı Belli Oldu

Konuyla ilgili açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, 1 Mayıs Perşembe günü saat 13.00’te Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak yürüyüşle Atatürk Caddesi’nden Odunpazarı’na ulaşılacağını belirtti.

1 Mayıs’ları kutlayabilmek için ilk önce özünü anlamak gerektiğini belirten Mutlu, “Bugün sendikalarda; büyüklük, küçüklük tartışmaları, işçiyi sadece oy olarak görmek, lüks araçlarla gezmek, villalarda oturmak tartışılmaktadır. İşçi ölümleri, kadın cinayetleri, taşeron çalıştırma, özelleştirme, sürgünler, baskılar, cezalar, sendikasızlaştırma, grev vazgeçilmezlerimizdir. İnsanlar bu acı günlerin hesabını elbet bir gün soracaktır. Bu ruh ve anlayışla halkımızı 1 Mayıs’a davet ediyoruz” dedi.

Mutlu, Odunupazarı Meydanı’nda bayram kutlamalarında konuşmalar ve sunumlar yapılacağını, daha sonra sanatçı İlkay Akkaya ve grubunun konser vereceğini kaydetti.

Kaynak: İHA