Hakkari'deki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Valilik tarafından düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan BDP'li belediye başkanları, kendilerine protokolde yer ayrılmadığı gerekçesiyle toplantıyı terk etti.

Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Şemdinli Belediye Başkanı Seferi Yılmaz, Büyükçiftlik Belediye Eş Başkanı Özlem Tekin ve BDP İl Başkanı Av. Mustafa Miraz Çallı yaşanan olayla ilgili Hakkari Belediyesi Toplantı Salonunda, basın açıklaması yaptı.
Tepkilerinin toplantıdaki bürokratlara karşı olmadığını belirten Hatipoğlu, mevzuatın yanlışlığına dikkat çekmek istediklerini ifade etti.

Hatipoğlu, şöyle konuştu:
"Toplantının tarihi günler öncesinden belliydi. Bunun üzerine toplantıya gittik. Salonda Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca belediye başkanlarımıza ayrılan bölüme sandalye konulmuştu. Protokol masasında oturamıyorlardı. Bunu protesto ettik. Çünkü olması gereken bu değil. Bizler bunu kabul etmiyoruz. Kesinlikle bu yapılan yanlıştır. Atanmışlar protokol masasında otururken halkın iradesiyle seçilenler arka koltuklara atılamaz. Bunun için de tavrımızı net bir şekilde gösterdik."
Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ise tepkilerinin protokol üyelerine karşı olmadığını vurguladı.
Toplantıya çalışmalarını anlatmak üzere hazırlıklı gittiklerini belirten Yetişkin, "Bundan önceki toplantılarda protokole belediye başkanları oturuyordu. Bugün kü uygulamada protokolde memurlar vardı ve başkanlara arka sıralarda yer verilmişti. Bugüne kadar neden protokolde oturuyorduk da şimdi arkadaki sandalyelerde oturuyoruz diye tepki gösterdik ve kalktık" dedi.

Kaynak: AA