Çetin Akdeniz'den Bağlama Resitali

Ünlü bağlama virtüözü Çetin Akdeniz, Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde verdiği konserle müzikseverlerin kulaklarının pasını sildi.

Çetin Akdeniz'den Bağlama Resitali

Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde ünlü bağlama virtüözü Çetin Akdeniz, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde konser verdi. Bağlama Resitali'nde sergilediği performansla herkesin beğenisini kazanan Akdeniz'e türkü severler de hep bir ağızdan eşlik etti. Yaklaşık 3 yıldır Küçükçekmece Belediyesi ile birlikte çalıştığını belirten Çetin Akdeniz, “Öğrencileriyle artık aile gibi olduk. Bu nedenle Küçükçekmece Belediyesi'ne teşekkür ediyorum” dedi.

Akdeniz, Başkan Temel Karadeniz'i de tebrik ederek, yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar diledi.

“BABAM BAĞLAMAYA ÇAĞ ATLATTI”
Konuşmasında rahmetli babası üstat Ragıp Akdeniz'i de anan Çetin Akdeniz, "Babam beni hep uyarırdı; çünkü daha iyi olmamı isterdi. Çok büyük bir sanatçıydı. Bağlamaya çağ atlatan bir isimdi" diye konuştu.

Akdeniz, asıl amacının gençlere bağlamayı sevdirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

HAYDAR HAYDAR'DAN DÜNYA TURUNA
Yaklaşık 2 saat boyunca 'Haydar Haydar, Suda Balık Oynuyor, Pancar Pezik Değil Mi, Çubuğum Yok Yol Üstüne Uzatam' gibi sevilen eserleri çalıp söyleyen Akdeniz adeta bağlama şov yaptı. Konser boyunca katılımcılara unutamayacakları bir bağlama akşamı yaşatan Akdeniz, dünyaca ünlü eserleri icra ettiği 'Dünya Turu' ile de büyük alkış aldı. Konser sonunda ise Çetin Akdeniz'e ögrencileri çiçek vererek teşekkür etti.
Kaynak: İHA