Ulusal Öğrenci Proje Borsası Yarışması

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde düzenlenen, iki gün sürecek "Ulusal Öğrenci Proje Borsası" adlı yarışma törenle başladı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, üniversitenin yerleşkesindeki Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, yarışmayı, öğrenciler tarafından kurulan Ar-Ge ve İnovasyon Kulübünün organize ettiğini söyledi.

Türkiye'nin geleceğini çok parlak gördüğünü anlatan Uysal, "Çünkü yapmış olduğum organizasyonlardan daha mükemmelini öğrencilerim yapabiliyor, başarabiliyor. Dünyada bilgi birikimi o kadar hızlı gelişiyor ki 5 yılda iki katına çıkıyor. Tıp alanında bu süre daha kısa. Demek ki sevgili gençler üniversiteyi bitirdikleri zaman öğrendikleri bilgilerin yüzde 50'si kullanılmaz hale geliyor. Bu amaçla hayat boyu öğrenimi bir hayat tarzı haline getirmediğiniz müddetçe rekabet gücünüz olmayacaktır" dedi.

Uysal, ülkede, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yatırım yapılmadığı sürece sadece taklitçi zihniyet olunabileceğini vurguladı.
Ar-Ge'nin önemine işaret eden Uysal, "Başkasının ürettiği bir eşyayı, bir nesneyi senin daha ucuza imal etme, rekabet etme şansın olabilir mi? Ancak teknolojisi gelişmiş, artık kar edemez konuma geldiyse onu sana ürettirmeye çalışırlar. Katkı veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Sevgili gençlerin, Ulusal Proje Borsasında gerçekten ülkemizi ön plana çıkaracak, rekabet gücünü artıracak buluşlara imza atmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmelerinin (İETT) eski genel müdürlerinden Muammer Kantarcı, İntekno Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kulluk, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, OSTİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sedat Çelikdoğan ve CADEM AŞ görevlisi Fatih Kösem tarafından sunumlar yapıldı.
Açılış törenine, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlik, yarın ödül törenleriyle sona erecek.
Kaynak: AA