'5. Ayvalık Tiyatro Festivali'

"5. Ayvalık Tiyatro Festivali" Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi'nde düzenlenen "Gidenlerin Anısına" paneliyle sona erdi.

Yönetmen Erkan Cılak'ın hazırladığı, hayatını kaybeden tiyatrocuları konu alan kısa filmin gösterimiyle başlayan panelde konuşan tiyatro sanatçısı Füsun Erbulak, tiyatronun "çok sakıncalı bir sanat" olduğunu söyledi.

Tiyatro sanatının aykırı duygular barındırdığını dile getiren Erbulak, "Tiyatro, kısıtlanamaz. Tiyatrocuların üç silahı var, yüzü, sesi, mimikleri. Bunları iyi kullanın" dedi.

Tiyatro sanatçısı Cezmi Baskın da tiyatronun bir yaşam biçimi olduğunu belirtti.

Tiyatronun önemini anlatan Baskın, "Eskiden tiyatro salonlarında şehirler yönetilir, aydın insanlar tiyatroyu seçer, şehrin geleceği tiyatro salonlarında belirlenir, ülkenin geleceğinin sıkıntılı olduğu dönemlerde tiyatro, daha da güçlenirdi. Gerekirse köy köy gezilir fakat bu ülkede tiyatro engellenemez" diye konuştu.


Sanatın öneminin seyirci tarafından anlaşılması gerektiğini söyleyen tiyatro sanatçısı Ceren Erginsoy da şu ifadeleri kullandı:
"Çocuklarımızı kendini ifade edebilmesi için tiyatroya götürmeliyiz. Çocuklarımız büyüdüğünde, kendini iyi ifade ettiği sürece toplumda yer edinir, yer edindiğinde para kazanır. Ayvalık'ta olduğu gibi tiyatronun değer seviyesini yükseltmemiz gerekir. Tiyatro çok sıcak, çok duygusal, cana yakın bir şey. Güzelliklere kapımızı açık bırakmalıyız."
Orhan Peker Sanat Galerisi'nde Ressam Doğan Demir tarafından yapılan ünlü tiyatro sanatçılarının karakalem resimleri de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Kaynak: AA