Ayvalık 1. Uluslararası Halk Oyunları Şenliği Sona Erdi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen ve 4 gündür devam eden 1. Uluslararası Halk Oyunları Şenliği, final gösterileriyle son buldu.

Ayvalık Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştirilen şenlik, Ayvalık Açık Hava Tiyatrosu'ndaki gösterilerle sona erdi.
Bulgaristan, Moldova, Azerbaycan ve Sırbistan'ın yanı sıra, Türkiye'den de Ankara ve Balıkesir'den gelen, çoğunluğu çocuk dansçılardan oluşan 16 ekibin geleneksel kıyafetlerle sundukları gösterileri izlemeye, binlerce kişi geldi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, amaçlarının, Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, ülkeler arasında kültür köprüsü kurmak olduğunu söyledi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise gelecek yıl şenlikte, daha çok ülkeden çocukları getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Gösterilerin ardından ekiplere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Final bölümünü izlemeye, Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Aytekin Kantık ve Ayvalık Jandarma Bölük Komutanı Faruk Özdemir ile Belediye Meclis Üyesi Gökay Bacan geldi.
Kaynak: AA