Hizanlı Elektro Gitar Ustasının Ödül Sevinci

Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşayan ve internette izlediği videoları uygulayarak ceviz ağacından yaptığı elektro gitarları 8 ülkeye ihraç eden Faruk Yılmaz, "İhracatın Yıldızları" yarışmasında aldığı ödülün mutluluğunu yaşıyor.

Ödülünü aldıktan sonra ilçede dönen Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geniş ölçekli bir yarışmadan ödülle dönmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yarışmanın Dünya Gazetesi ve DHL Express işbirliğiyle İstanbul'da düzenlendiğini anımsatan Yılmaz, yarışmada geleneksel ürünler dışında Türkiye'den ilk kez ihraç edilen ürünlere dikkat çektiği için "kreatif ürün" kategorisinde birinciliğe layık görüldüğünü ifade etti.

Yılmaz, şöyle konuştu:
"Yarışmaya davet edildiğinde böyle bir derece beklemiyordum. Birinci olduğum için büyük mutluluk yaşadım. Bu işe başlamaya karar verdiğimde bana 'sen deli misin? bunu yapamazsın' dediler. Ama gitarı yaptım ve bunu yurt dışına pazarladıktan sonra ödüle layık görüldüm. Hepsine teşekkür ediyorum. Birinci olmayı beklemiyordum. Sahnede adım okununca çok heyecanlandım. Çok şükür ödülümüzü aldık geldik işimize devam ediyoruz. Elektro gitar ihracatım devam edecek."
Kaynak: AA