Kütahya'da Belediyelerin 'Değişmeyen' Yüzleri

Kütahya'nın çeşitli ilçelerinde aday olan bazı belediye başkanları, 30 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre 2'nci ve 3'üncü dönemde de koltuklarına oturacak.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2009'daki yerel seçimlerde AK Parti'nin Tavşanlı Belediye Başkan adayı olan Mustafa Güler bu seçimde de koltuğu rakiplerine kaptırmayıp 2. kez belediye başkanı oldu.
AK Parti'nin Çavdarhisar Belediye Başkan adayı Halil Başer ve Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca da ikinci kez belediye başkanlığı koltuğuna oturacaklar arasında yer aldı.
-3'üncü dönemde belediye başkanlığını kazananlar
İlk kez 2004'teki yerel seçimlerinde belediye başkanlığı kazanan AK Parti'nin Gediz İlçe Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Saraoğlu, 2009 ve 2014'te de vatandaşların güvenini kazanarak belediye başkanı oldu.
AK Parti'nin Aslanapa Belediye Başkan adayı Asaf Akar da 2004'ten beri bu görevini sürdürüyor.
-Kaybedenler
2004 ve 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den Dumlupınar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Derviş Kavak ise koltuğunu 2014 Mahalli İdareler Seçimleri'nde MHP'nin adayı Niyazi Tezcan'a kaptırdı.
İki dönemdir AK Parti'nin Domaniç Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yakup Yardımcı da koltuğunu MHP'nin adayı Sahvet Ertürk'e bıraktı.
Şaphane Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ramazan Yeşildeniz de 3'üncü dönem sonunda seçimi kaybederek koltuğunu CHP adayı Rasim Daşhan'a kaptırdı.
Kaynak: AA