Uluslararası Avrasya Türk Dünyası Çocuk Edebiyatı Yayıncılığı Sempozyumu

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Çocuklarımıza, çocuk edebiyatına yönelik yapacağımız bu çalışmalar, birlikte ortak değerlerimizi öne çıkaracak, çok önemli bir zemin oluşturacak ve sonraki senelerde de yapacağımız buluşmalarda bize güç verecektir. Bunun heyecanını hep birlikte duyuyoruz" dedi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı etkinlikleri kapsamında, Avrasya Kütüphaneciler Birliği Derneği ile ortaklaşa bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Avrasya Türk Dünyası Çocuk Edebiyatı Yayıncılığı Sempozyumu"na katılmak için 22 farklı ülkeden ve yurtiçinden Eskişehir'e gelen 80 akademisyen, yayıncı ve yazar, Vali Tuna'yı makamında ziyaret etti.
Türk dünyasının değişik noktalarından gelen akademisyen, yayıncı ve yazarları Eskişehir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Tuna, yaptığı konuşmada, "Büyük bir memnuniyetle gördük ki, 'Türk Dünyası Çocuk Edebiyatı Yayıncılığı Sempozyumu' adı altında yapmış olduğumuz etkinlik gayet başarılı bir şekilde başlamış olup, yoğun katılımla başarılı bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Yapılan bu etkinliğin zihinlerde kalıcı izler bırakacağına inandığını dile getiren Tuna, bundan sonra da "Dilde, Fikirde, İş'te Birlik" şiarıyla yapılacak olan çalışmalara ilave katkı olacağını, ilişkileri daha da sağlamlaştıracağını vurguladı.
"Çocuklarımıza, çocuk edebiyatına yönelik yapacağımız bu çalışmalar, birlikte ortak değerlerimizi öne çıkaracak, çok önemli bir zemin oluşturacak ve sonraki senelerde de yapacağımız buluşmalarda bize güç verecektir. Bunun heyecanını hep birlikte duyuyoruz. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, katılımlarınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum."
Avrasya Kütüphaneciler Birliği Genel Başkanı Mustafa Çalışkan ise gerçekleştirilen sempozyumun Türk dünyasına çok büyük katkılar sağlayacağını belirterek, kendilerine bu fırsatı verdikleri için Vali Tuna'ya ve 2013 TDKB Ajansı'na teşekkür etti.
Daha sonra Vali Tuna, günün anısına Genel Başkan Çalışkan'a 2013 TDKB Ajansı anı tabağı hediye etti.
Çalışkan da Avrasya Kütüphaneciler Birliği'nin resmi ziyaretlerinde sunduğu vazoyu, Türk dünyası ülkelerinden gelen akademisyen, yayıncı ve yazarlar ise kitaplarını, Vali Tuna'ya takdim etti.
Önceki gün başlayan Uluslararası Avrasya Türk Dünyası Çocuk Edebiyatı Yayıncılığı Sempozyumu, yarın sona erecek.
Kaynak: AA