Avrupa Şampiyonu Kayaalp, Yozgat'ta Coşkuyla Karşılandı

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta coşkuyla karşılandı.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen şampiyonada grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Kayaalp, Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve hemşehrileri tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda karşılandı.
Dördüncü kez Avrupa Güreş Şampiyonu olduğu için mutlu olduğunu dile getiren Kayaalp, kendisini karşılayanları selamlayarak, destek ve moral veren herkese teşekkür etti.
Kayaalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunu söyledi.

Dördüncü şampiyonluğunu elde ettiğini belirten Kayaalp, "Dünya şampiyonluğum da var, olimpiyat madalyam da var. Ama tek eksik olan olimpiyat altın madalyası, inşallah bir gün onu da Yozgat'a kazandırma ümidi ile çalışmalarıma devam ediyorum" dedi.

Yozgat'ı ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini, imkan verilse Yozgatlıların da büyük işler başaracağına inandığını ifade eden Kayaalp, şöyle devam etti:
"Allah'a şükürler olsun şimdiye kadar Avrupa ve dünya şampiyonalarında 22 madalya aldım. Bunların biri benim hayalimdi. Her gün, her akşam yatarken rüyama girerdi. Ama istikrarlı çalışmam ve azmim sayesinde Allah'a şükürler olsun Avrupa ve dünya şampiyonasında ülkeme ve kentimize 22 madalya kazandırdım. İnşallah bundan sonraki güreş hayatımda Avrupa ve dünya şampiyonalarında 22 madalya daha alırım. Hedefim, şampiyon abilerimizin rekorlarına yetişmektir. Bu şampiyonluğu unutup, önümdeki şampiyonluğa bakmaktır. Çünkü böylelikle şampiyonluklar geliyor. Çalışmamı, disiplinimi, yaşantımı bozmadığım sürece ülkeme inşallah daha nice madalyalar getireceğime inanıyorum."
Yozgat halkından kendisi dua etmelerini isteyen Kayaalp, "Çok küçük nüfusumuz var ama milyonluk şehirlerin çıkaramadığı şampiyonun Yozgat'tan çıktığını bilsinler ve gurur duysunlar. 'Yozgat yiğidin harman olduğu yer' sözünü gerçekleştiriyorum. Buraya geldikleri için Yozgat halkına teşekkür ediyorum. Annem, babam, amcam olsun güreşe başlamamda vesile olan herkes inanıyor. Bana bütün Yozgatlıların inanmasını istiyorum. İnşallah onlar inandıkça, dua ettikçe, daha birçok madalya ülkeme kazandıracağıma inanıyorum" diye konuştu.

- "Her geçen gün başarısını daha da yükseltiyor"
Vali Yazıcı da Yozgat tarihinin dünya ve olimpiyat şampiyonlarıyla dolu olduğunu vurgulayarak, Kayaalp'in bir Avrupa şampiyonluğu daha kazanarak, hem Yozgat'ın hem de Türkiye'nin adını dünyaya duyurduğunu ifade etti.

Herkesin bir hayali ve ideali olduğuna işaret eden Yazıcı, şöyle konuştu:
"Biz de biraz önce belediye başkanımızla görüşürken, 'inşallah olimpiyatta birincilik madalyasıyla bayrağımızı göklere çekerken, baba ve annesi ile birlikte gidip o ana şahitlik ederiz' dedik. Kendisinden bu başarıyı bekliyoruz. İnanıyoruz ki bu başarıyı gösterecektir. Çünkü disiplin ve ahlakı tarzı ile hırs ve çalışması ile her geçen gün başarısını daha da yükseltiyor. Umudumuz onu daha da yükselterek inşallah ilk olimpiyatta şampiyonluk madalyası ile bu başarısını taçlandırması. Mevlam hem onu bize görmeyi nasip etsin, hem de kendisine bu imkan ve gücü versin."
- Annesinin dileği
Kayaalp'in annesi Sevgi Kayaalp ise oğlunun başarılarından dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Oğlunun başarılarının devamını dileyen anne Kayaalp, "Olimpiyatta da dünya şampiyonu olmasını istiyorum. Elinden gelen her şeyi yapıyor, yapacak ve kazanacak. Yozgatımızın gururunu yükseltecek" dedi.

Konuşmaların ardından Kayaalp, ailesi ve kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA