Yozgat Tarım Kredi Kooperatifinden Çiftçilere Sigorta Uyarısı

Tarım sigortasında arpa ve buğday bitkisinin sigortalama dönemi 25 Nisan 2014 tarihinde sona eriyor.

Yozgat Tarım Kredi Kooperatifinden Çiftçilere Sigorta Uyarısı

Yozgat Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Seyit Yılmaz, ürünlerini sigortalatmak isteyen çiftçileri uyarılarda bulunarak, arpa ve buğday bitkisinin sigortalama döneminin 25 Nisan’da sona erdiğini söyledi.

Yılmaz, “Tarsim ürün sigortası arpa ve buğday bitkisinde sigorta son kabul tarihi 25 Nisan 2014’tür. Bu tarihten sonra poliçe bedeli 3 bin TL’ye kadar olan poliçeler tanzim edilebilinmektedir. 3 bin TL üzerindeki poliçeler ise yetki onaya Tarsim tarafından uygun olması halinde tanzim edilen poliçeler onaylanmaktadır. Aksi takdirde tarım sigortası yapılamamaktadır” dedi.

Tarım sigortasının, buğday ve arpada yangın, dolu, sel baskını, fırtına sebebi ile (rüzgarın saatteki hızı 65 kilometreyi geçmesi gerekir), deprem ve heyelan neticesi oluşan verim kayıplarını karşıladığını ifade eden Yılmaz, “Bir dekar buğday sigortası için ortalama çiftçinin ödeyeceği miktar 3-3,5 TL arasındadır. Onay sürecindeki sıkıntıların yaşanmaması için çiftçilerimizin tarım sigortası poliçelerinin 25 Nisan 2014 tarihine kadar yaptırmaları gerekmektedir. Çiftçimiz sigorta ile ürününü yangın, dolu, sel baskını gibi doğa olaylarına karşı garanti altına almış oluyor” diye konuştu.

Öte yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ise yaptığı duyuruda, Aspir bitkisinin sigortalama süresinin 16 Nisan 2014 olduğunu bildirdi.
Kaynak: İHA