Yaşlı Kadının Ameliyat Edilmeden Hastaneden Atıldığı İddiası

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde yaşlı kadın hastanın, ameliyat edilmeyi beklerken "yatak yok" denerek hastaneden gönderildiği iddiasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada hastanın kendi isteğiyle klinikten ayrıldığı bildirildi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, hastaneden atıldığı iddiasında bulunan hasta Çiğdem Sezgin'in 7 Nisan'da Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği'ne geldiği ve Prof. Dr. Nazan Başak Yıldırım tarafından muayene edildiği belirtildi. Hastaya 15 Nisan'da ameliyat olabileceğinin iletildiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Hasta yakınları hemen ameliyata girme taleplerini Araştırma Görevlisi Dr. Gizem Onuş'un üzerine yürüyerek ve Dr. Soner Gök'e hakarette bulunarak iletmişlerdir. Agresif yaklaşımlarından dolayı güvenlik görevlilerimiz olay yerine çağrılmışlardır. Bu nedenle hasta-hekim ilişkisi bozulmuştur. Acil bir durum söz konusu olmadığı ve başka bir yerde ameliyat edilebilir olduğu için hasta kendi isteğiyle klinikten ayrılmıştır."
Kaynak: AA