Hulusi Efendi Vakfı Başkanı Ateş, Eser'i Ziyaret Etti

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı'nın Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş, belediye başkanlığına seçilen Süleyman Eser'i makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.

Ziyaretinden dolayı Ateş'e teşekkür eden Eser, "Darende'yi marka yapan Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'dir. Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelip vakfınızın yaptığı güzel çalışma ve hizmetlerle insanlar Darende'yi tanıyor. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sayenizde yüz binlerce insan ilçemize gelmektedir. Başbakanımız da kısa süre önce geldiği Darende'de Somuncu Baba Külliyesi ve vakfınızda uzun bir zaman geçirmiş, çalışmalarınızı hayranlıkla izlemiş ve takdirlerini bildirmişti" diye konuştu.

Ateş ise Darende'nin inanç turizmiyle önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve her yıl binlerce insanın ilçeye gelerek ziyaretlerde bulunduğunu kaydetti.

Eser ve arkadaşlarına hayırlı olsun dileklerini ileten Ateş, "Darende'mizin marka bir ismi var. İnşallah ilçemiz de gerçekleştireceğiniz hizmetlerle her yönüyle örnek ve güzel bir yer olur. Tarihi köklü bir geçmişe dayanan Darende, Somuncu Baba, Hulusi Efendi gibi önemli zatları yetiştirmiş özellikle manevi alanda insanlara güzellikler yayan erenlerin şehridir. Darende'yi adına yakışır hale getirmek için yerel yönetim başta olmak üzere herkese önemli görevler düşmektedir" ifadesini kullandı.
Ateş, ziyareti anısına Eser'e üzerinde Hulusi Efendi'ye ait bir şiirin bulunduğu hat levhası ile yine Hulusi Efendi'nin "İnsanlığa Nasihat" adlı şiirinin ahşap yakma tekniğiyle hazırlanmış tablolarını hediye etti.
Kaynak: AA