Uşak'ta Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

Kutlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen törende, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve İl Halk Kütüphanesi'nden en çok kitap alıp okuyan öğrenciye ödül verildi.

Uşak'ta Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda 50. Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen törende, kitap okumanın önemi, bilgi edinme, kültürel gelişme ve Uşak'taki kütüphanelerin durumu değerlendirildi. Düzenlenen törene; Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, daire müdürleri ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Törende İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Şerif Arıtürk’ün açılış konuşmasının ardından Kütüphane Müdürü Hülya Yaman İl Halk Kütüphanesi hakkında sunum yaptı.

Ödül töreninde konuşan Vali Seddar Yavuz “Kütüphaneler ilim ve irfan merkezleridir. Bilginin ve tecrübenin nesilden nesile aktarılmasında, kültür ve medeniyetin yaşatılmasında kitap en temel kaynaktır. Bizler ilk emri ‘Oku!’ olan bir inancın mensuplarıyız. Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi bir ideal haline getiren, tarihte en ihtişamlı medeniyetleri inşa eden milletimiz bugün de Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için bu mirastan elbette faydalanacaktır. Çocuklarımızdan, gençlerimizden ümitliyim, bugün ödül verdiğimiz bu öğrenciler gibi milyonlarca genç ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi için çalışacak, faydalı olacaklar“ dedi.

Konuşmaların ardından hafta nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile en çok kitap okuyanlara Vali Seddar Yavuz tarafından ödülleri takdim edildi.
Kaynak: İHA