Osiad Üyelerinin Parasal Anlaşmazlıklarını Hacettepe Üniversitesi Tahkim Uygulama ve Araştırma Merkezi Çözecek

OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) ile Hacettepe Üniversitesi Tahkim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜTAM) arasında özel hukuk alanına giren alacak-verecek sorunlarının mahkemeye gitmeden çözümü konusuna ilişkin protokol imzalanacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağlar Özel, HÜTAM Müdürü Prof. Dr. Erkan Küçükgüngör ve beraberindekiler OSİAD Başkanı Adnan Keskin'i ziyaret etti.
Fakülte bünyesinde açılan Tahkim Uygulama ve Araştırma merkezi hakkında bilgi veren Özel, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında böyle bir uygulama merkezinin işlevselliğinin artırılması ihtiyacını tespit ettiklerini belirtti.

OSİAD Başkanı Adnan Keskin de konuyu çok önemsediklerini ifade ederek, "Sorun olması halinde uzlaşarak çözüm bulmak hepimizin ticari menfaatine olacaktır. Böyle bir sistemi üyelerimize tanıtmak, HÜTAM ile işbirliği çerçevesinde seminer programı organize etmekten memnun olacağız" görüşünü dile getirdi.
İmzalanacak protokol çerçevesinde OSİAD üyeleri, yaşadıkları anlaşmazlıkların çözümü için HÜTAM'a yönlendirilecek.
- HÜTAM'ın faaliyet alanları
HÜTAM, tahkim ve alternatif uyuşmazlık çözümünün uygulama alanları ile ilgili ulusal ve uluslararası nitelikte araştırmalar yapmasının yanı sıra bu konularda araştırma faaliyetlerinde bulunan merkezler ve diğer resmi ve özel kuruluşlarla işbirliğinde bulunuyor.
Resmi ve özel kurum ve kuruluşlara, gerçek ve tüzel kişilere, karşılıklı veya karşılıksız akademik veya uygulamaya yönelik konularda danışmanlık hizmeti veren merkez, hukuk uyuşmazlıklarında tavsiye etmek üzere hakem, uzlaştırıcı, ara bulucu, bilirkişi ve uzman listeleri oluşturuyor.
Kaynak: AA