2014 Yerel Seçimlerin Yurtdışındaki Yankıları

AK Parti'nin yerel seçimlerde elde ettiği başarı münasebetiyle ambargo altındaki Gazze'de kutlama gösterisi düzenlendi.

Hamas'ın çağrısıyla Gazze'in kuzeyinde toplanan onlarca kişi, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı, Türkiye ve Filistin bayrakları açtı.
Hamas liderleri ve milletvekillerinin de katıldığı gösteride, "AK Parti'yle, İleriye Türkiye", "Büyük Türkiye, Filistin seninle gurur duyuyor" ve "Erdoğan... Türkiye... Filistin sizleri bekliyor" yazılı dövizler taşındı.
Hamas yetkililerinden Muşir el-Mısri, yaptığı konuşmada, "Mazlum Müslümanlar, Filistin davası ve İslam ümmeti için kazanılmış olan yeni zaferi kutluyoruz" dedi.

"Düşmanlarının, türlü türlü oyunlarla Erdoğan'ı devirmek istediğini" ifade eden Mısri, "Fakat Türk halkı, oynanan oyunların farkına vardı ve son sözü söyleyerek oyunu bozdu. Ambargo karşısındaki tutumu ve Filistin davasına desteğinden dolayı Türk halkına teşekkür etmek için buradayız" diye konuştu.

Mısri ayrıca "Demokrasinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir süreçte ortaya konan bu başarı, İslam ümmetine özgürlük, halk iradesinin zaferidir. Arap ülkelerinin, Türkiye'deki başarılı demokrasi deneyiminden yararlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA