İnegöl'de Otlayan 10 Büyükbaş Hayvan Zehirlendi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde tarla kenarında otlayan 10 büyükbaş hayvan zehirlendi.

İddiaya göre, Erzurum'dan aldığı 60 büyükbaş hayvanı İnegöl'e getiren yetiştirici Ercan Duman, Metal Sanayi mevkisinde hayvanları tırdan indirip yoldan Cumhuriyet Mahallesi Alapınar Sokak'taki ahırına götürmek istedi.
Yaklaşık 500 metre yürüyen hayvanlar yol kenarındaki yeşillik alanda otladılar. Bir süre sonra Ahıra getirilen hayvanların bir kısmı yere yatıp çırpınmaya başladı.

Duman, durumu veterinerlere bildirdi. Ahıra gelen veterinerler can çekişen hayvanların kesilmesini isterken diğer hayvanlara serum ve ilaç verdi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen 10 büyükbaş hayvan telef oldu.
Kesilen hayvanlar daha sonra bir traktör römorkuna yüklenerek incelenmek üzere İnegöl Belediyesi Mezbahanesi'ne götürüldü.
Hayvan yetiştiricisi Ercan Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'dan 60 büyükbaş hayvan alıp İnegöl'e getirdiklerini söyledi.

Tırdan indirdikleri hayvanların yol güzergahındaki otlardan yedikten sonra yere düşerek can çekiştiğini ifade eden Duman, "Akşam üzeri saat 20|00 gibi hayvanları tırdan boşalttık. Herkesin kullandığı geçiş güzergahındaki tarlanın yanındaki yoldan geçerken, tarlayı ilaçlamışlar. İlaç çok etkiliymiş. Hayvanlar zehirlendiler. 60 hayvandan 10'u gelir gelmez yere düştü. Tarlaya ilaç atılırken, yetkililer olması lazım. Yarın Allah korusun bir çocuğun, bir insanın başına da gelebilir' dedi.


Kaynak: AA