Çadır Kentte Çevre Temizliği ve Kişisel Temizlik Semineri

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli mülteci bayanlar, hemcinslerine seminerler vererek bilinçlendiriyor.

Çadır Kentte Çevre Temizliği ve Kişisel Temizlik Semineri
Çadır kent kadın meclisinin birimi tarafından hazırlanan “Çevre temizliği ve kişisel temizlik” konulu seminer, kadın meclisi üyeleri tarafından hafta sonuna kadar verilecek.
Kadın meclisi üyelerinin bir haftalık çalışmanın hazırlığının ardından “Çevre temizliği ve kişisel temizlik” konulu seminerler, mahalle sırasına göre veriliyor. Her mahalleyi bir saat süreyle verilen seminer, hafta içerisinde çevre ve kişisel temizliği ile öne çıkan kişilere idarenin hazırladığı teşekkür belgesi veriliyor. Hazırlanan seminer projeksiyon sunumu ile veriliyor. Verilen seminerde çevre temizliği ile ilgili bilgiler verilirken, kişisel temizlikle ilgili fotoğraflar eşliğinde örnekler verildi.

Suriyeli bayanların artık çadır kentti yerleşik hayata çevirmeye çalıştıkları, bu sebepten ötürü birçok konuda farklı seminerler vererek, hemcinslerini bilgilendirerek çevre temizliği ve kişisel temizliğe daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, çadır kenttin artık bir ev bilinciyle kullanılması gerektiği dile getirilerek, konu ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verilmeye başlandığı gözlemlendi.

Kadın Meclisi üyelerinden Nur el İsa adlı bayan, yapılan seminer çalışmaları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bugün kadın meclisi birimi ve çadır kent idaresinin de desteği ile seminer sunumu gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Konumuz “çevre temizliği ve kişisel temizlik” konusudur. Sloganımız ”Allah tövbe edenleri ve temiz olanları sever” başlığı ile sunmaktayız. Konumuz temizlik olunca önceliğimiz kişisel temizlik ve çevre temizliğidir. Üzerinde durduğumuz çadır temizliği, okul temizliği, kişisel temizlik ve çevre temizliği konusu üzerinde durduk. Bu çalışmayla birlikte bu hafta içerisinde yapılan kontrollerde temiz olan dört çadır tespit edildi ve onlara idarenin hazırladığı teşekkür belgesini verdik. Bu belge hem çevre temizliği, hemde kişisel temizlik konusunda örnek olan aileler ödüllendirildi.”dedi.

Kadın meclisi üyeleri Onbeş günde bir farklı konular seçerek hemcinslerini bilinçlendirerek, çadır kentti yaşanabilir bir alan olarak yapılandırmaya çalışıyorlar.
Kaynak: İHA