Koyun Keçi Yetiştirici Birlik Başkanları Siirt'te

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik başkanları Çözüm sürecine destek ve eski Siirt birlik başkanı AK Parti belediye başkanı adayı Ali İlbaş'a destek için Siirt'te geldi.

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında birlik başkanları adına konuşan Bitlis Birlik Başkanı Nejat Demirden, birlik ve beraberliği ortaya koymak için Siirt'te olduklarını söyledi.

Başbakan'ın başlatmış olduğu çözüm sürecine destek vermek ve eski meslektaşları AK Parti Siirt Belediye Başkan adayı Ali İlbaş'ı yanında olduklarını belirtmek amacıyla kente geldiklerini aktaran Demirden, şöyle konuştu:
"Biz birlikte Türkiye'yiz. Zehir bile olsa barış süreci, 'bu zehri içerim' diyen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek ve gerekirse bu zehri beraber içmek için buradayız. Biz biliyoruz en büyük acıları Siirt ve bölge halkı çekti. Evladı olanlar bu acıyı iyi bilir. Biz evladımızın parmağına küçük bir diken batmasına bile tahammül edemezken evlatları ölen ciğerleri parçalanan anne ve babaların acılarını bir düşünelim. Aylardır kan akmıyor, aylardır analar ağlamıyor. Bizler bu barışın devamı ve barış sürecine destek için buradayız. Sizler eminiz ki aynı duygular içinde kanın akmasını istemiyorsunuz. Bu amaçla hep birlikte Başbakanımız ve Ali İlbaş'ı destekliyoruz."
Siirt'in İlbaş ile büyüyeceğine ve her alanda gelişeceğine olan inançla Siirt'te olduklarını belirten Demirden şöyle konuştu:
"Bizler ıslah amaçlı kurulan Koyun Keçi Yetiştirici Birlik başkanları olarak, bu birliklerin ilk kurucularından olan ve bugün birliklerimizin Türkiyemizin en büyük ve güçlü sivil toplum kuruluşlarından birisi haline gelmesinde katkıda bulunan Ali İlbaş'ın, Siirt'i turizmde ve sanayide cazibe şehri haline getireceğine olan inancımızı sizlere haykırmak için buradayız. Bizler Ali İlbaş'ın Siirt'i hak ettiği yerlere getireceğine güveniyoruz. Bizler şahitlik yapmak için buradayız."
Kaynak: AA