Manisa'da Kazakistan-türkiye Dostluk Gecesi

Manisa'da, Kazakistan-Türkiye Dostluk Gecesi düzenlendi.

Mesir Festivali Düzenleme Komitesi tarafından Manisa Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Kazakistan'dan Dina Nurpeyisova Halk Çalgıları Orkestrası konser verdi.
Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, etkinlikteki konuşmasında, Nevruz'un Türk dünyasının en önemli bayramlarından olduğunu belirterek, bayramların bire bir kutlanmak ve kardeşçe paylaşımda bulunmak için olduğunu söyledi.

Etkinlikle, Manisa ile Kazakistan arasındaki kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğine inandığını ifade eden Tüymebayev, gecede sahne alan orkestranın, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde de konser vereceğini kaydetti.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da etkinliğe çok daha geniş kitlenin ilgi göstermesini beklediğini dile getirerek, "Manisa'da her alanda olduğu gibi sanat alanında da fakir bir toplum değiliz ama inşallah halkımız da bu etkinlikleri daha ince bir ruha sahip olmak için büyük bir iştahla dinler, izler hale gelirler. Hepinizin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA