Bakan Avcı Seyitgazililerle Bir Araya Geldi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "30 Mart’ta, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulduğu ve Türkiye’nin 2023 hedeflerinin milletçe sahiplenildiğinin işareti verilecek" dedi.


Eskişehir'de AK Parti Teşkilatı tarafından bir otelde düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Avcı, 30 Mart'ta yapılacak olan seçimlere değindi. 30 Mart'ı Türkiye'nin tarihi bir dönemeci olarak değerlendiren Bakan Avcı, "30 Mart’ta, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulduğu ve Türkiye’nin 2023 hedeflerinin milletçe sahiplenildiğinin işareti verilecek. Onun için hepimiz gece gündüz kapı kapı dolaşarak bu seçimin ne anlama geldiğini komşularımıza anlatacağız, çocuklarımıza anlatacağız, eşlerimize anlatacağız, akrabalarımıza anlatacağız. 31 Mart günü, sadece Seyitgazi sevinmeyecek, sadece Eskişehir sevinmeyecek, sadece Türkiye sevinmeyecek, bütün bir Türk dünyası, bütün bir İslam coğrafyası buradan gelen güzel haberlerle sevinecek. Bu şuurla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Çok az kaldı. Onun için bu önümüzdeki günleri olabildiğince bereketlendirerek bunun ne anlama geldiğini, başımıza ne tür çoraplar örülmek istendiğini ve bunu bozmak için elimizdeki en güçlü silah olan oyumuzu nasıl kullanmamız gerektiğini herkese anlatacağız" dedi.

Fatih Projesi'nden söz eden Bakan Avcı, Hasan Celal Güzel'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde yaşadığı anılardan bahsetti. Bakan Avcı, "Millet yaptığını yapmadığını bire bin katarak anlatırken, biz şu gözümüzün önünde olup bitenleri bile en yakınlarımıza bile anlatmakta nedense çekimser davranıyoruz. Eğitimden örnek vereyim, Hasan Celal Güzel Bey, bundan 25 yıl önce Milli Eğitim Bakanıydı. Ben de onun müşaviriydim. Rahmetli Özal Başbakandı. 1988 yılında Ankara’da Şura Salonu’nda 18'inci Milli Eğitim Şurası toplandı. Rahmetli Özal orada bir konuşma yaptı. Konuşmasında dedi ki, ‘Önümüzdeki yıllardan itibaren Türkiye’de okullarda bilgisayar destekli eğitime geçeceğiz’. O zamanlar bilgisayarlar bu kadar yaygın değil. Ve arkasından ekledi: ‘Önümüzdeki yıldan itibaren 1 milyon bilgisayar alacağız.’ Bunu söylediği tarihte bütün Avrupa’da eğitimde kullanılan bilgisayar sayısı 480 bin civarındaydı. Rahmetli Özal bunu söyleyince dünyadaki ve Amerika’daki bütün bilgisayar üreticilerinin kulakları dikildi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir heyeti tetkik gezisi için Amerika’ya davet ettiler. Ben de o heyette yer aldım. Giderken Hasan Bey bana dedi ki, ‘Nabi hocam gidiyorsunuz ama Başbakanımız da 1 milyon bilgisayar alacağız dedi ama bizim o kadar paramız yok. Amerikalılara da çaktırmayın alacakmış gibi davranın bozuntuya vermeyin’ dedi.

Peki dedik.15 gün boyunca bizi Amerika’nın muhtelif bilgisayar firmalarında dolaştırdılar ama foyamızın meydana çıkması için 15 gün yetti. 15 gün sonunda anladılar ki, o kadar da cömert bir alıcı değiliz. Hasan bey, hükümet değişikliği oldu ve bakanlıktan ayrıldı. Özal Cumhurbaşkanı oldu ve sonra rahmete kavuştu. Bilgisayar destekli eğitim projesi, uzun yıllar rafa kaldırıldı. 1 milyon bilgisayar hayalimiz 15 yıl ertelendi. Ta ki AK Parti iktidarına kadar. Tüm dünyada ilgiyle büyük bir takip edilen dünyanın en büyük eğitim teknolojisi projesini, Fatih Projesi’ni yürütüyoruz. Özal, 1 milyon bilgisayar alacağız hayalini kurmuştu ama paramız o hayale yetmiyordu ama sadece para meselesi değil. Özal’ın rahmete kavuşmasından sonra iktidara gelen koalisyon hükümetlerinin zihniyeti de buna yetmiyordu. AK Parti Fatih Projesiyle şimdi 15 gün önce Başbakanımızın katıldığı bir törenle o gün 100 bin bilgisayar dağıttık Türkiye’de. Bu ay sonuna kadar bunu 675 bine tamamlıyoruz. 3 yıl içinde de ihale süreci devam ediyor. 10 milyon 600 bin bilgisayar dağıtacağız. 1 milyon bilgisayarın hayal gibi gören, gerçekleşemeyecek bir rüya gibi gören Türkiye’de bugün 10 milyon 600 bin bilgisayar eğitimi, bütün okullarda yaygınlaştırılıyor" dedi.

Programa, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ve Salih Koca, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Seyitgazi ilçesinden gelen çok sayıda vatandaş ve partili katıldı.

Kaynak: İHA