Serbest Kalan 11 Mart Saldırıları Zanlısı Sınırdışı Edildi

192 kişinin ölümüne 2 bine yakın kişinin yaralanmasına neden olan 11 Mart 2004 tarihinde Madrid'de 4 trende gerçekleştirilen bombalı terör eyleminden dolayı 10 yıl hapis yatan Faslı Rafa Zouhier, cezasını çekip hapishaneden çıkar çıkmaz sınırdışı edildi. Ülkenin güneyindeki Cadiz kentindeki "Puerto I" adlı cezaevinden gece yarısı çıkan Zouhier, yerel saat ile 02.30'da (TSİ 03.30) sınırdışı edilerek, Fas'ın Tanger kendine gönderildi.

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, polis aracı eşliğinde Fas'a gönderilen Zouhier için geçtiğimiz cumartesi günü basına yaptığı açıklamada "İçişleri Bakanlığının arzusu en kısa zamanda ülke topraklarını terk etmesidir" demişti.
Trende kullanılan dinamit tipi patlayıcıların teröristlerin elne geçmesi sırasında eski madenci Jose Emilio Suarez Trashorras ile teröristler arasında aracılık yapmaktan 10 yıl hüküm giyen Zouhier'in İspanyol jandarmasına muhbirlik yaptığı da ortaya çıkmıştı. İspanyol eşi olan ve baştan beri suçsuz olduğunu savunan Zouhier, geçtiğimiz hafta İspanyol basınında yayımlanan bir mektubunda "adaletsiz bir şekilde hüküm giydiğini, kendisine iyi davranan İspanyol halkı başta olmak üzere, kimseye zarar vermediğinden tamamen temiz olduğunu, 11 Mart saldırılarıyla ilgili gerçeğin bir gün ortaya çıkacağını" ileri sürmüştü.
11 Mart saldırısıyla ilgili hüküm giyen 18 kişiden mevcut durumda 7'si cezasını doldursa da bunlardan şimdilik 4'ü serbest bırakıldı.
Kaynak: AA