Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalet Bakanlığının, son 11 yılda Afyonkarahisar'a 70 milyon lira tutarında yatırım yaptığını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, toplumun huzur ve refahının en önemli unsurlarından biri olan adalet mekanizmasını güçlendirmek adına, ülkenin dört bir yanında hiç durmadan çalışıldığını, son 11 yılda 170 adliye binasının yapımının tamamlandığını belirtti.

Bu yatırımlardan Afyonkarahisar'ın da payını aldığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:
"Son 11 yılda Afyonkarahisar'a Adalet Bakanlığı, 70 milyon liralık yatırım yaptı. Yeni adalet binalarının yapımı için ise Afyonkarahisar'da, 12 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Yaptığımız bu yatırımlarla adalet, bodrum katlarından saraylara taşındı. Şu anda da proje ve inşaat safhasında yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Afyonkarahisar'a en iyisini yapmak için çaba harcıyoruz. Ülkenin her yerinde geleneksel mimariden faydalanılarak, adalet sarayları inşa ediliyor. 2002 yılında adliyelerin toplam kapalı alanı 569 bin metrekareyken biz, 2013 yılında bu alanı 2 milyon metrekareye çıkardık."
Eroğlu, hakim ve savcı sayılarında da büyük gelişme katedildiğini açıklayarak, şöyle devam etti:
"Hakim ve savcı sayılarını, Avrupa standartlarına getiriyoruz. Ülkemizde 2002 yılında 100 bin kişiye düşen hakim sayısı 7,4 iken, bu oran 2013 yılında 11,6'ya ulaştı. Böylece hukuk sisteminin hızlı ve adil işlemesinin önü açıldı. Bu artışlardan Afyonkarahisar'da nasibini aldı. Afyonkarahisar'ın merkez ve ilçelerindeki hakim sayısı 62, cumhuriyet savcısı sayısı ise 37 oldu. Afyonkarahisar geneli adli personel sayısı da yükseldi."
Dünya tarafından örnek gösterilen Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) vatandaşların hizmetine sunulduğunu anımsatan Eroğlu, "Bu proje, dünya çapında ses getirdi ve ödüller aldı. UYAP ile vatandaşlarımız artık, davalarıyla ilgili her aşamayı anında internet ve SMS yoluyla takip edebiliyor. 2002 yılından bu yana Afyonkarahisar'da, UYAP kapsamında 1,1 milyon lira yatırım yapıldı. Adalet sarayları yapıyoruz ama Allah, kimseyi buralara düşürmesin. Adaletin tecellisi için bu binalara ihtiyacımız var, ancak buraların dolmasını değil, boş kalmasını diliyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA