Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Adana'da Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bu seçim herhangi bir seçim değil. Bu seçim Türkiye'nin geleceğinin oylandığı bir seçim" dedi.

Bakan Çelik, partisinin Yüreğir ilçesindeki seçim bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerin alelade bir seçim olmadığını söyledi.

Yapılacak seçimin diğerlerine benzemediğini dile getiren Çelik, "Bu seçim herhangi bir seçim değil. Bu seçim Türkiye'nin geleceğinin oylandığı bir seçim. Oy pusulasında önünüze birden çok parti gelecek. Ama o işin görüntüsü. Aslında önünüze 2 tane parti geliyor. Birisi yeni Türkiye'nin partisi AK Parti. Diğerleri ise eski Türkiye'nin, cuntaların, darbelerin, CHP'nin MHP'nin koalisyon yaptığı diğer partiler" diye konuştu.

11 yıllık iktidarları boyunca birçok darbe ve siyasi suikaste maruz kaldıklarını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:
"Ama AK Parti içinden çıkan kadroların, sizin evlatlarınızın, kardeşlerinizin yönettiği bir parti olduğumuz için sizin iradenizi kimseye teslim etmedik, sonuna kadar direndik. Bunlar koalisyon halinde, AK Parti'nin karşısına birbirine düşman olanlar bile tek çatı altında tek parti olarak çıktı. Bu seçim bu bakımdan seçimlerin seçimidir. Bu seçimde sadece Ankara'yı kimin yöneteceğini değil, hangi partinin iktidar olacağına değil, hangi partinin daha çok belediye alacağına karar vermeyeceksiniz. Bu seçimde Türkiye'nin geleceğine karar vereceksiniz. Çocuklarınızın geleceğine, Eski Türkiye'nin korkularını hortlatmak isteyenlere karşı yeni Türkiye'nin geleceğine karar vereceksiniz."
Seçim bürosunun açılışının ardından Bakan Çelik, AK Parti'ye katılan, bir dönem CHP il ve ilçe yönetimlerinde görev yapan Mithat Alp ile partilileri selamladı.
Kaynak: AA