Kenya’da Garissa Bölge Hastanesine Medikal Donanım ve Tıbbi Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Somali asıllı Müslümanların yaşadığı Kuzeydoğu Kenya Bölgesinde faaliyet gösteren Garissa Bölge Hastanesi’ne medikal donanım ve tıbbi malzeme desteğinde bulunuldu.

Kenya’da Garissa Bölge Hastanesine Medikal Donanım ve Tıbbi Malzeme Desteği
Söz konusu malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.
TİKA Kenya’da sağlık alanında kapasitenin artırılmasına yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede çeşitli temaslar ve açılışlarda bulunmak üzere Kenya’da bulunan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet temaslarının ikinci gününde TİKA tarafından Garissa Bölge Hastanesi’ne yapılan medikal donanım ve tıbbi malzeme teslim törenine katıldı.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet tören alanında bölge halkı tarafından coşkuyla karşılandı. Ayrıca törene, Kızılay Yönetim Kurulu üyesi Kamil Kolabaş, Garissa Eyaleti Valisi Nathif J. Adam, Garissa Eyaleti Vali Yardımcısı Abdullahi Hüssein Ali, TİKA Kenya Koordinatörü Halil İbrahim, Okur, Kenya Ülke Masası Sorumlusu Dr. Ömer Kocaman, Garissa Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. Musa Mohammed ve Garissa Bölge Hastanesi Başhekim Yardımcısı Amal Alshabibi ile TİKA yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet Garissa Bölge Hastanesi yetkilileri ile birlikte söz konusu hastanede incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından TİKA tarafından temin edilen ekipmanlar TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve Garissa Eyaleti Valisi Nathif J. Adam’ın kurdela kesimiyle yetkililere teslim edildi. Törende görme engelli ve Garissa’da öğrenim gören öğrenciler tarafından yerel danslar ve müzikler seslendirildi.

Törende açıklamalarda bulunan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Garissa Bölge Hastanesi’nin vatandaşlara daha sağlıklı hizmet verebilmesi adına her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Söz konusu projenin gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, TİKA ve Türkiye olarak daima Garissalıların ve Kenyalıların yanında olacaklarını vurgulayarak Garissa Bölge Hastanesi’ne gerçekleştirilen desteğin hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Gariisa Eyaleti Valisi Adam ise, Garissa Bölge Hastanesine TİKA tarafından verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin Kenya'ya yönelik somut katkısının diğer donör ülkelere örnek olması gerektiğini söyledi.

Garissa Eyaleti Valisi Adam, katkılarından dolayı TİKA'ya Türk Hükümetine ve Türk Halkına teşekkürlerini iletti. Kızılıay Yönetim Kurulu Üyesi Kolobaş da, böylesi bir projenin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, söz konusu projenin bölge halkı için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle Garissa Bölge Hastanesi sahip olduğu pediatri kliniğiyle çocukların umudu olacak. 1969da inşa edilen 250 yataklı Hastane Garissa Bölgesi, Dadaab mültecileri ve Etiyopya ile Somali'ye hizmet veriyor. TİKA tarafından anılan hastaneye verilen ekipman desteği söz konusu hastanenin büyük bir ihtiyacına cevap verecek. Açılışın ardından Kenya temaslarını tamamlayan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet Türkiye’ye döndü.
Kaynak: İHA