Kanıtoğlu Diyarbakır’ın Tarihi Mekanlarını Gezdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı İslam Kanıtoğlu, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Kanıtoğlu Diyarbakır’ın Tarihi Mekanlarını Gezdi
Kanıtoğlu, Diyarbakır'da bacasız fabrika konumundaki inanç turizminin canlandırılması ile bölgenin dünya genelinde cazibe merkezi haline gelebileceğini söyledi

Sur ilçesinde bulunan tarihi Hz. Süleyman Camisi’ni gezen Kanıtoğlu, türbelerin bulunduğu bölüme geçerek dua etti. Cami ziyaretinin ardından İçkale’yi gezen Kanıtoğlu, restorasyon çalışmaları kapsamında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kanıtoğlu, bölgedeki seçim çalışmalarını değerlendirdi. Çözüm sürecinin sadece Diyarbakır değil, tüm bölgede karşılığının bulunduğunu belirten Kanıtoğlu, Diyarbakır’daki 18 belediyede de iddialı olduklarını söyledi.

Çalışmalarını, tüm belediyeyi alacakları şekilde sürdürdüklerini ifade eden Kanıtoğlu, Diyarbakır’ın 30 Mart’ta ak belediyecilik ile tanışacağını dile getirdi. Kente bir takım hizmetlerin geldiğini fakat bunların engellendiğini anlatan Kanıtoğlu, “Hizmetlerin yapılmasının önünde setler kuruluyor. Büyükşehir belediyemizde Ak Parti ile beraber hizmeti yaptığımız zaman yani belediyeyi kazandığımız zaman o dönem hükümetimiz ile beraber projelerimizi çok daha kolay, basit ve hızlı bir şekilde Diyarbakır’a kazandırma anlamında sıkıntılar ortadan kalkacaktır. Biz büyükşehir belediyemizi kazandığımızda çok kısa bir zamanda farkımız görülecektir. Bu sadece Diyarbakır için değil bölgemiz için önemli bir çalışma olacaktır. Belediye alanı dışında kalan yerlerde gerçekten çok güzel çalışmalar var. Diyarbakır’ı insanlarımız tanımıyor. Diyarbakır’ı tanımak, gezmek görmek ve anlamak lazım. Uzaktan Diyarbakır’ı anlamak mümkün değil. Gelirseniz, görürseniz buradaki güzelliği fark edersiniz. Gördük ki Diyarbakır uzaktan bakıldığı gibi değil, çok daha muhteşem, inanç turizmine yatkın bir atmosfere sahiptir" dedi.

“DİYARBAKIR AK BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIĞINDA BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
Kalkınan ülkelerde tarihsel anlamda çok zenginlik olmasa bile, insanların oralarda çok muhteşem çalışmalar yaparak turist çekmeyi başardığını vurgulayan Kanıtoğlu, şöyle devam etti:
“Halbuki bizdeki Peygamber kabirleri, sahabe kabirleri ve diğer kültürel varlıklarımız onlardan çok daha ileride, çok daha önde. Biz her anlamda avantajlıyız. Biz kendimizi aşamıyoruz, kendi kabuğumuzu kıramıyoruz. Kendi kabuğumuzu kırdığımızda, 30 Mart’ta inşallah büyükşehiri AK Parti’li bir belediyeye teslim ettiğimizde gerçekten Diyarbakır bölgenin çok önemli bir çekim merkezi, cazibe merkezi, turizm merkezi olacaktır. Bu güzel halkımız, bölge insanımız buna layıktır. Bizim de çabamız buna yöneliktir. Başbakanımız bunu her zaman söylüyor. Diyarbakır önemli bir merkezdir, bölgenin önemli bir kentidir diye. Onun için inşallah bölge halkımızın teveccühü bu yöndedir. 30 Mart günü inşallah bu iş biter. Burada partizanca konuşmamak gerekirse, Diyarbakır kazansın, bölge kazansın diyoruz.”
"BACASIZ FABRİKALAR HAYATA GEÇİRİLMELİ"
Diyarbakır'da bulunan Peygamber, sahabe kabirleri ve tarihi mekanların inanç turizmine açılması durumunda bölgede adeta bacasız fabrikaların devreye gireceğini söyleyen Kanıtoğlu, bunların hayata geçirilmesi için iyi tanıtım ve iyi hizmet gerekli olduğunu söyledi.

AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanması durumunda bölgedeki bacasız fabrika konumundaki inanç turizmini canlandıracaklarını dile getiren Kanıtoğlu, "Bölgenin her yanı adeta tarih kokuyor. Diyarbakır'da bilinmeyen çok güzellik var. Peygamber kabirleri var, İslam ordusunun Diyarbakır'ı fethi zamanında şehit düşen sahabeler var. Bunları iyi tanıtıp bölgedeki bacasız fabrikaları hayata geçirmek gerek. Bunlar yapıldığında Diyarbakır turistlerin vazgeçilmez mekanlarından olacaktır. Bacasız fabrika olarak nitelendirilebilecek inanç turizminin canlandırılması ile bölgede ciddi bir atılım olacaktır. Bu hem Diyarbakır'ın dünyaya tanıtılması hem de bölgede ekonominin canlanmasına vesile olacaktır. AK belediyecilikle Diyarbakır'ı hak ettiği yere taşıyacağız" diye konuştu

Kaynak: İHA