Evlere Sıçrayan Yangın Köylüyü Sokağa Döktü

Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Akmeşe’de meydana gelen ve iki evin kullanılamaz hale geldiği yangın köylüleri sokağa döktü.

Korkutan yangında can kaybı yaşanmadı.
Edinilen bilgiye göre, İzmit’e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Akmeşe’de park halindeki traktörden başlayan yangın sonrasında iki ev ve bir ahır kullanılamaz hale geldi. Akmeşe Atatürk mahallesinde Lütfü E.’ye ait evin bahçesinde bulunan traktörden çıktığı iddia edilen kıvılcımlar ahşap olan garajı tutuşturdu. Kısa sürede garajı saran alevler Lütfü Ercan’ın evinin hemen yanında bulunan oğlu Nevzat E.’nin evine sıçradı. Garajdan alevlerin yükseldiğini gören ev sakinleri kendilerini dışarı atarak itfaiye ekiplerine haber verdiler. Lütfü E.’nin haykırışlarını duyan komşuları alevleri söndürmek için yardıma koştular.

Akmeşe’nin İzmit-Sakarya sınırında bulunması nedeniyle Sakarya ve Kocaeli itfaiyeleri arasında yaşanan telefon görüşmelerini ardından olay yerine Kocaeli ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Kısa sürede büyüyen alevler, Lüflü E., Nevzat E.’nin evlerini ve komşuları Muhammet B.’nin ahırına sıçradı. Lütfü E.’nin koyunlarıyla Muhammet B.’nin büyükbaş hayvanları vatandaşların yardımıyla yanmaktan son anda kurtarıldı. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri dört bir yandan yangına müdahale etti. Yangın 45 dakikalık çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yangında iki ev ile bir ahır küle dönerken dumandan etkilenen bir kişi ise 112 ekiplerince olay yerinde tedavi edildi. Jandarma ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA