Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konya'da Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yemeyen iktidar olsun istiyor muyuz, yurttaşın cebi para görsün istiyor muyuz? O zaman ayın 30'unda sandığa gideceğiz, yeni bir Türkiye'nin kapısını açacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ereğli ilçesi Yunus Emre Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Ereğli'de gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi.

İlçedeki programıyla ilgili, 'Kılıçdaroğlu'nun Ereğli mitingi iptal edildi' şeklinde mesajlar atıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Bir söz verirsem sözün arkasında dururum. Herkesin emin olmasını isterim. Emin olun, kar yağdı gittim, yağmur yağdı gittim. Her yere giderim. Yeter ki; söz verelim, sözümüzün arkasında dururuz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın bugün İzmir'de miting yaptığını hatırlatarak, "Biliyorsunuz Başbakanlık koltuğunda oturan zat İzmir'e gitmiş yine CHP'ye çatmış. Ne yaparsan yap. Kimse kusura bakmasın onu adam yerine koymuyorum. Haramdan beslenen kişiye adam denmez. Adamın boğazından helal lokma inmediği sürece onu adam yerine koymayacağım, size söz veriyorum" şeklinde konuştu.

"Güzel bir Türkiyemiz var, güzel insanlarımız var. Bu ülkede barış içinde yaşamak istiyor muyuz? Huzur içinde yaşamak istiyor muyuz?" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Kul hakkı yemeyen iktidar olsun istiyor muyuz, yurttaşın cebi para görsün istiyor muyuz? O zaman ayın 30'unda sandığa gideceğiz, yeni bir Türkiye'nin kapısını açacağız. 'Yeniden Kuvay-ı Milliye, yeniden büyük Türkiye' diyeceğiz. Ereğli'de oy kullanacak bütün yurttaşlarıma sesleniyorum; temiz bir Türkiye'nin yolunu açmaya hazır mısınız? Güzel bir Türkiye'nin yolunu açmaya hazır mısınız, huzur içinde yaşayacağımız bir Türkiye'nin yolunu açmaya hazır mısınız? Kul hakkı yemeyen siyasetçilerin iktidara gelmesinin yolunu açmaya hazır mısınız? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sormaya hazır mısınız? Ben de hazırım oyunuzu bekliyorum. Tarih var; 30 Mart sandığa gideceğiz. Omuz omuza kol kola bayram havası içinde yeni bir Türkiye'nin yolunu açacağız, güzel bir Türkiye'nin yolunu açacağız, barış içinde yaşayan bir Türkiye'nin yolunu açacağız."
- "TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdık"
Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Şimdi o bakanların hikayesini anlatacağım size. Ayın 19'unda TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdık, bakanların fezlekelerini görüşmek üzere. Bakalım kim helalden yana, kim haramdan yana. Onu gayet net göreceğiz. Bu bakanların rüşvet aldıklarını çok iyi biliyoruz. Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakanı... Allah'ı var, ekonomisi çok iyi. 28 defada 52 milyon dolar götürmüş. Bu 52 milyon dolara 700 bin dolarlık kol saati dahil değil, bu rakama haram parayla umre seyahati dahil değil. İçişleri Bakanı Muammer Güler, aynı bu da sabah 7.30'da oğlunu arıyor, 'Oğlum ne var' diyor. 'Babacığım polisler bastı'... 'Ne var evde' diyor. 'Babacığım sen biliyorsun'... 'Evladım kaç lira para var' diyor. 'Birkaç kuruş para var babacığım' diyor. 'Kaç lira var', 1 trilyon civarında bir para var babacım' diyor. Ereğli'nin vicdanına sesleniyorum. Bir İçişleri Bakanının oğlunun evinde 1 trilyon nakit para nasıl bulunur. Hangi vicdan ve ahlak kabul eder bunu?"
Kılıçdaroğlu, miting alanından; ''Başbakan Bilal'i ekmek almaya gönder'' sloganı atanlara, "Ekmek Bilal'i kesmez, o havyar bekler. Pasta yer. Ekmek garip gurabanın işi, bizim işimiz ekmek. Herkesin evine alın teriyle ekmek götürmesini isteriz. En büyük arzumuz zaten bu" diye karşılık verdi.
Partisinin Ereğli Belediye Başkan adayı Köksal Filorinalı'ya destek isteyen Kılıçdaroğlu, partisine katılan 20| ve 21. dönem milletvekili Hüseyin Arı'ya da CHP rozeti taktı.
Kaynak: AA