Büyükçekmece Küçük Sanayi Sitesi Üye Kayıtları Başladı

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin aldığı kararın ardından çalışmasına başlanan ve 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Büyükçekmece Küçük Sanayi Sitesi için üye kayıtları başladı.


Büyükçekmece Belediyesi, 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Küçük Sanayi Sitesi’nin kuruluşu için iki yıldan bu yana sürdürdüğü çalışmanın son aşamasına geldi. Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla planlaması tamamlanan sanayi sitesinin yapımı için üye kayıtları oluşturulmaya başlandı. Kurulan Büyükçekmece Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ne yapılan kayıtlarda mahalle aralarında yer alan marangoz, tamirhane, mermer atölyesi gibi gayrisıhhi ticari işletme sahiplerine öncelik verileceği duyuruldu.

Başkan Hasan Akgün,1981 yılında İkitelli Sanayi Sitesi’nin kurulduğu dönemde kooperatife kayıt edecek kimseyi bulamadıklarını belirterek, “Şimdilerde İkitelli Sanayi Sitesi merkezi konuma geldi. Sanayi işi yapmayan, ancak o dönemde kayıt yaptıranlar şimdilerde en az 15 bin liralık kira geliri elde ediyorlar. Büyükçekmece Küçük Sanayi Sitesi, mahalle arasındaki atölye sahipleri için büyük bir fırsat olmasının yanı sıra şehir estetiğini de üst seviyeye çekecek bir proje. Kayıtları başlattık. Projenin yapıldığı arsaların sahibi olan vatandaşlara arsa karşılığında kat vereceğiz. Hiçbir getirisi olmayan vatandaşlar iş yeri sahibi olacaklar. Önümüzdeki sene içerisinde planlaması bitirilerek yapımına başlanacak” dedi.

Kaynak: İHA