Balıkçı Barınağının Maskotu Açıklaması

İskenderun ilçesinde, göç ederken yorgun düşen pelikan, sığındığı balıkçı barınağının adeta maskotu oldu.

Yaklaşık 4 yıl önce göç ederken yorgun düşünce sürüsünden ayrılan pelikan, o günden beri hayatını ilçedeki balıkçı barınağında sürdürüyor. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tedavisi yapılan pelikan, tedavisinin ardından getirildiği balıkçı barınağından bir daha ayrılmadı.
Balıkçı esnafı tarafından beslenen pelikan, yeni yaşam alanı olan barınakta esnaf ve müşterilerin maskotu haline geldi. "Peli" adi verilen pelikan, balık tezgahları arasında dolaşıyor, sahildeki arabaların üzerine çıkarak ve sempatik hareketleriyle herkesin sevgisini kazanıyor.
Balıkçıların adeta gözü gibi baktığı "Peli", her gün balıkçıların ikram ettiği 4 kilogram balığı yiyerek yeni yaşamının tadını çıkarıyor.
Balıkçı esnafı Şükrü Tornacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geldiği günden beri barınaktan ayrılmayan pelikana gözleri gibi baktıklarını söyledi.

"Peli"ye yuva da yaptıklarını ifade eden Tornacı, "Tedavisinin ardından barınağa gelen pelikan, bir daha buradan ayrılmadı. Barınağımızın maskotu haline gelen Peli'ye gözümüz gibi bakıyoruz. Her gün ortalama 4 kilogram balık yiyor. Sempatik hareketleriyle müşterilerimizin de ilgisini çekiyor. O bize alıştı, biz de ona alıştık" diye konuştu.

Kaynak: AA