Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Roman Vatandaşlarla Buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Roman vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Turan Mahallesi'ni ziyaret etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Roman Vatandaşlarla Buluştu
Cuntacılara, kasetlere, kelimeleri oradan oraya alarak montaj yapanlara artık kimsenin inanmadığını ifade eden Soylu, amacın ülkenin huzur ve istikrarını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi

Soylu Trakya gezisi kapsamında seçim çalışmalarına Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde devam etti. Roman vatandaşlarla bir araya gelen Soylu, "Vatandaşımızın, toplumumuzun istikbal duygusunu köreltmeye çalışıyorlar. 15 ay askerlik neden 12 aya düştü? Çünkü artık terör yok bu ülkede. Ülkede istikrar var, Türkiye 2023'ü, 2053'ü, 2073'ü hesaplayabiliyor. Bakın eski Türkiye öyle değildi, yarın ne olacak diye herkes endişe ediyordu. İnsanlarımız tedirgindi. Oysa şimdi hükümet Türkiye'yi istikrara kavuşturdu. Şimdi bu istikrara çelme takmak isteyenler var. Artık çocuklar askere giden babasını kaybetme tehlikesiyle yaşamıyorlar. Bu ülkede kocasını askere gönderen kadınlar, kocasını kaybetme tehlikesiyle yaşamıyor. Bu birilerini rahatsız etti" diye konuştu.

Eskiden doğudan Marmara'ya, Ege'ye göç olurken artık huzurun gelmesiyle birlikte herkesin memleketine geri döndüğünü anlatan Soylu, "Artık geriye göç var. Bu ülke tank yaptı, bütün dünya bizim gelişmiş tankımızı almak için sıraya girdi. Bu ülke dün İsrail'e el açmıştı insansız hava uçağı için. Artık bu ülke kendi insansız hava uçağını kendi yapıyor. Son 12 yılda yapıldı bunlar. Bu ülke kendi otomobilini yapacak, bu ülke kendi uçağını yapacak. Ecdadımız nereye gitmişse orada yaptığı eseri, camiyi, hanı, hamamı, külliyeyi ne yapmışsa, bugün onlara para yetiştiren bir Türkiye var. Anadolu'nun fatihi Sultan Alparslan'ın Türkmenistan'daki mezarını bulduk. Bugün onları tamir ettiriyoruz. Moğolistan'da Orhun Yazıtları'nı bulduk, elalemin memleketine 48 km yol yaptık. Bosna Hersek'te, Necef'te, Haiti'de insanlar selden, afetten, depremden zarar gördüler. Türkiye oralara da el uzattı. Suriye'ye Filistin'e el uzattı, Miammar'a el uzattı, Arakan'a el uzattı. Dünyada dış ülkelere yardım yapan 4. ülke Türkiye. 21. asıra bu ülke iyi başladı.

Biz nükleer santrallerimizi yapıyoruz. Biz üniversitelerimizle beraber dünyayla rekabet etmeye başlıyoruz. Yollarımızı yapıyoruz. 2023 ideallerimize ulaşıyoruz. Yurtdışına çıktığımızda dünyanın 69 ülkesinde Türkiye Cumhuriyeti pasaportumuza bakmayan gümrük memuru, şimdi ayyıldızlı nüfus kağıdını gördüğünde saygıyla ayağa kalkıyor. Geçmişte Özal'a Menderes'e karşı yapılan, 1980 darbesinde yapılanlar bugün gezi olayları ile yapılıyor. Artık toplumumuz her şeye vakıf. Bugün İzmir, tarihinin en büyük kalabalığıyla karşı karşıya. Gittiği her yerde vatan evlatları Erdoğan'a sahip çıkıyor, bağrına basıyorlar" ifadelerini kullandı.

Muratlılılardan helallik alan AK Partili Süleyman Soylu, mahalledeki esnafı da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA