Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, her seçimde bütün partilerin aday aradığını ama İstanbul’da CHP Büyükşehir Belediye Başkanı adayının, parti aranarak CHP’den büyük şehir belediye başkanlığına aday yapıldığını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından bir restoranda düzenlenen toplantıda partililer ve kurum müdürleri bir araya geldi. Prof. Dr. Mustafa Şentop toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını parti arayarak kendilerinin gösterildiğini ifade etti.

Şentop, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül’ün Genel Başkanlığa getirileceğini iddia etti. Seçimlerden önce her partinin aday aradığını ama Sarıgül için parti arandığını dile getirerek, “Halbuki Cumhuriyet Halk Partisine İstanbul’da farklı bir muamele yapıldı, bir adaya parti arandı. Bir aday önce gösterildi, şu anki aday gösterilen arkadaşımız, bu adaya parti arandı, bu adayı nereden gösterelim diye, baktılar en uygun, en kullanılan yer Cumhuriyet Halk Partisi. CHP İstanbul Büyükşehir adayı olarak ismi geçen arkadaşımız, CHP Genel Başkan adayı, bu arkadaşı seçim öncesinde biraz daha piyasada marka olarak geliştirmek istiyorlar daha sonra yapılacak olağan üstü kurultayda CHP’nin başına geçirmek için proje bu. Bunu biz biliyoruz da sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? Biliyor tabii ki o da Ekim ayı sonuna kadar direndi buna kabul etmek istemedi ama mecbur kaldığı için kabul etti" diye konuştu

Şentop, Ankara Büyükşehir Belediyesi Adayı Mansur Yavaş'a da aynı İstanbul’da olduğu gibi parti arandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA