Polis ve Savcıyım Diyerek Dolandırıcılık Yapan Şüpheli Kameraya Yakalandı

İstanbul’da kendisine polis ve savcı süsü vererek dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen 1 kişi gözaltına alındı.

Son bir ay içerisinde 4 kişiyi toplam 202 bin TL dolandırdığı ortaya çıkan şüphelinin bir vatandaşın 145 bin TL nakit ve 25 bin TL değerindeki altınlarını teslim alırken güvenlik kamerasına yakalandığı ortaya çıktı.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şahısların yakalanması için şikayetler doğrultusunda soruşturma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından şüphelinin kimlik bilgilerini tespit eden ekipler, operasyon için harekete geçti. Yapılan operasyonda 45 yaşındaki A.Y. adlı şüpheli otomobili ile Atatürk Havalimanı’na giriş yaptığı esnada gözaltına alındı. A.Y’nin üzerinde yapılan aramalarda üzerinde sahte kimlik bulundu. Sahte kimlik bilgileri üzerinden soruşturmayı derinleştiren ekipler, sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçundan S.K.’yı (43) da gözaltına aldı.

Emniyette sorgusu yapılan şüphelilerden A.Y.’nin 14 Ocak 2014 tarihinde M.G.Ü. isimli şahsı arayarak kendisini polis/savcı olarak tanıtıp şahsın banka hesabında bulunan 145 bin TL nakit para ve 25 bin TL tutarında altının alınması eylemi, 20 Şubat 2014 tarihinde M.İ. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini polis/savcı olarak tanıtıp şahsın banka hesabında bulunan 12 bin TL parasının alınarak dolandırılması eylemi, 21 Şubat 2014 günü S.K. isimli şahsın kimlik bilgileri doğrultusunda düzenlenmiş olan sürücü belgesi ile sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs edilmesi, 25 Şubat 2014 tarihinde S.Ç. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini polis/savcı olarak tanıtıp şahsın banka hesabında bulunan 20 bin TL tutarında altının alınarak dolandırılması olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüphelilerden A.Y. tutuklanırken, S.K. ise serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA