Ak Parti’li Erdem, Muhalefete Dershaneler Üzerinden Yüklendi

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Dershanelerin Dönüştürülmesi Yasasının gündeme gelmesi sebebiyle AK Parti hükümetine insafsızca ve vicdansızca saldıranlar, CHP ve MHP’nin resmi olarak ifade ettiği görüşlerini görmezden gelmektedir” dedi.

Ak Parti’li Erdem, Muhalefete Dershaneler Üzerinden Yüklendi

CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer’in TBMM’de Milli Eğitim Temel Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmeleri esnasında kürsünden söylediği “Ben dershanelerin kapatılmasını istiyorum, böyle saçma-sapan eğitim öğretim olmaz” sözlerini anımsatan Mehmet Erdem, “CHP’nin 2011 Seçim Beyannamesinde ‘Dershanelerin öğrenci başarısına önemli katkı getirmediği’ söyleniyordu ve ‘Dershanelerin kaldırılacağı’ vaat ediliyordu. Öte yandan yine MHP’nin 2011 Seçim Beyannamesinde de dershanelerin özel okullara dönüştürüleceği yazmaktaydı. Yine MHP’nin seçim beyannamesinde ‘Sınav sistemleri örgün eğitime paralel hale getirilecek. Dershanelerin ilk ve orta öğretim kurumlarının işlevlerini üstlenmesi engellenecek ve özel okullara dönüşmesi teşvik edilecek’ denilmekteydi. CHP’nin seçim beyannamesinde ‘Dershanelerin öğrenci başarısına önemli katkı getirmediği araştırmalarla doğrulanmıştır. Bu nedenle ülkemizde dershane gerçeğine ciddi bir çözüm getirmek ve dershaneleri eğitimin gündeminden çıkartmak gerekmektedir’ tespitine yer verilmişti” diye konuştu.

CHP ve MHP’nin de dershanelerin kapatılması gerektiğini açıkça ifade etmiş olduklarına işaret eden Erdem, “Dershanelerin Dönüştürülmesi Yasasının gündeme gelmesi sebebiyle AK Parti hükümetine insafsızca ve vicdansızca saldıranlar, CHP ve MHP’nin resmi olarak ifade ettiği görüşlerini görmezden gelmektedir. Dershanelerin dönüştürülmesi sebebiyle AK Parti hükümetine ve Sayın Başbakan’a insafsızca iftira atanlar; şimdi CHP ve MHP’yi seçimlerde desteklemek için seferberlik başlattı. Cemaat açısından ne değişti de, daha düne kadar kendilerine karşı düşmanlık hisleri içerisinde hareket eden CHP ve MHP’yi destekleme kararı alıyorlar. Önümüzdeki süreçte CHP ve MHP’nin cemaatle dost olacağı ya da devlet içerisindeki yapılanmalarına izin verecekleri mi sanılıyor?” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA