Kırklareli'nde 2 Bin 500 Öğrenciye Sürücü ve Yaya Eğitimi Verildi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yapılan “Sürücü ve Yaya Eğitimi” projesi kapsamında 2 bin 528 öğrenci bilgilendirildiği açıklandı.

Kırklareli'nde 2 Bin 500 Öğrenciye Sürücü ve Yaya Eğitimi Verildi

Yapılan açıklamada İl Emniyet ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak 36 okulda 2 bin 528, ilk, orta ve lise öğrencisine özellikle trafikte yaya, bisiklet sürücüsü, araç içerisinde ve okul servis araçlarında yolcu olarak karşılaşabilecekleri riskler ve uymaları gereken kurallar konularında eğitim seminerleri verildiği ifade edildi.

Eğitim çalışmaları kapsamında Kırklareli merkezinde ilk ve orta dereceli okul önlerinde ve geçitlerinde öğrencilerin güvenli bir şekilde giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla, istekli 6 öğretmen, 54 öğrenci olmak üzere toplam 60 Okul Geçidi Görevlisine gördükleri eğitimden sonra sertifika ve kimlikleri verildi.

Aynı zamanda öğrencilerin transferleri esnasında karşılaşabilecekleri trafik risklerini ortadan kaldıracak çalışmalar kapsamında il merkezinde faaliyet gösteren 55 okul servis aracı sürücüsü bilgilendirildi.
Kaynak: İHA