Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Bir Müslüman hakkında böyle bir fetvada bulunacaksınız, bir iddiada bulunacaksınız, siz kendinizi şirk koşarak bir noktaya doğru getiriyorsunuz, kendinizi Yaratıcı ile paralel hale getiriyorsunuz.

Ne söylediğinizin farkında değilsiniz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Torba Yasa Teklifi görüşmelerinde AK Parti ile MHP arasında yine gerginlik yaşandı. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın kürsüde konuşma yaptığı esnada "Şunu söyleyebilirim ki iktidar partisinin değerli milletvekili arkadaşlarıma, eğer Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan korktuğunuz kadar Allah'tan korksanız, korkarsanız bu yolsuzluklara, hukuksuzluklara dur dersiniz" ifadeleri ve AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın Başbakan hakkında söylediği iddia edilen sözleri eleştirmesi AK Partili milletvekillerinden tepki aldı.

Söz alarak kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Burada siyasi parti gruplarını eleştirebiliriz, her türlü şeyi söyleyebiliriz. Maalesef hakaretin de serbest olduğu anlaşıldı. Müslümanız diyoruz elhamdülillah. Ama hiçbir Müslüman korkulacak bir şeyi Rabbinden, Yaratıcısından başka bir şeyi göstermez, göstermemeli. Kalkacaksınız bu partiyi, bu grubu eleştirmek için ‘Recep Tayyip Erdoğan’dan korktuğunuz kadar Allah’tan da korksaydınız’ diyeceksiniz, bir Müslüman hakkında böyle bir fetvada bulunacaksınız, bir iddiada bulunacaksınız, siz kendinizi şirk koşarak bir noktaya doğru getiriyorsunuz, kendinizi yaratıcı ile paralel hale getiriyorsunuz. Ne söylediğinizin farkında değilsiniz. O milletvekili arkadaşımızın yaptığı bir konuşma ile ilgili, ‘Cenabı Hakk’ın emrettiği bütün güzellikleri üzerinde toplamış bir lider’ derken, bu kadar basit şeylerden fırsat kollamayın, siyaset üretin, proje üretin, sözcüklerden, cümlelerden bir şey bulmaya çalışıyorsunuz. Yazıklar olsun” diye konuştu.

Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural arasında sözlü tartışma yaşandı.

AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan da, bir süre önce yaptığı bir konuşmadaki dil sürçmesinin siyasi malzeme haline getirilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Bundan 15-20 gün önce basına ve televizyonlara haber olan, Mecliste devamlı gündeme getirilen bir konu hakkında, ağzımdan eksik bir kelime çıktığını, sürçü lisan ettiğimi, kastımın bu olmadığını defalarca şahsımda, Grup Başkanvekilimiz de, Genel Başkan Yardımcımız da açıkladı.

Kastım bu değildi, haşa bunu dil ile söylemek değil, kalpten bile geçirmenin şirk olduğunun bilincindeyim. Bunun siyasi malzeme haline getirilmesine çok üzgünüm ve kınıyorum. Bunun şirk olduğunu defalarca söylüyorum, kastım bu değil. Bizi üzen şudur; böyle bir konunun Müslüman’ım diyen bir kişinin eksik konuşmadan dolayı böyle bir olayla karşı karşıya gelmesinden dolayı üzerinden siyaset ve polemik yapılması bizi üzmüştür. Tamam, haklısınız, eyvallah, bunu defalarca eksik konuştuğumu söyledim. Allah kimseyi bu eksiklikle karşı karşıya getirmesin. Siz öyle bir şey ile karşı karşıya geldiğinizde biz iyi niyetle bakarız, hüsnü zan ile bakarız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA