Türkiye Halk Bankası Açıklaması

Halkbank, "Taraf Gazetesi'nin 3 Şubat 2014 tarihli baskısında bankayla ilgili yer alan iddianın tamamen asılsız olduğunu, söz konusu haber ile banka ve yöneticileri hakkında itibar ve prestij düşürücü haksız bir tasarrufta bulunulduğunu" bildirdi.

Türkiye Halk Bankasının, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, dün Taraf Gazetesi'nde yer verilen haber hakkında tekzipte bulunulduğu belirtildi.
"Taraf Gazetesi'nin 3 Şubat 2014 tarihli baskısında bankamızla ilgili yer alan iddia tamamen asılsız olup söz konusu haber ile bankamız ve yöneticileri hakkında itibar ve prestij düşürücü haksız bir tasarrufta bulunulmaktadır" ifadelerine yer verilen açıklamada, haberde bahsi geçen arsanın, adı geçen şahsa banka tarafından satılmadığı gibi bankanın ihale sürecine de herhangi bir dahli olmadığı vurgulandı.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Bankamız, 14 Temmuz 2009'da iflas kararı açıklanan bir kredi müşterisinden olan alacağını 18 Kasım 2011 tarihinde temlik ederek iflas masası ile ilişiğini kesmiştir. İflas masasının ihale tarihi ise 30 Kasım 2012'dir. Banka olarak yaptığımız tahsilat, alacak temliki bedeli olup arsa satış bedeli değildir. Bunlara ek olarak bu bedel haberde iddia edildiği gibi 120|000|000|-TL değil, 15.000|000|-USD'dir. Bununla birlikte bankamızın alacağını temlik ettiği firma ile iflas masasından taşınmazı satın alan firma farklı tüzel kişilerdir.
Dolayısıyla taşınmazın Halkbank'a iade edilmesi söz konusu olamaz. Alacağımızı temlik alan firmanın böyle bir talebi de olmamıştır.
Yukarıda yapılan açıklamalar kapsamında adı geçen gazeteye yasal haklarımız saklı kalmak üzere tekzip gönderilmiştir."
Kaynak: AA