Merhum Başbakan Necmettin Erbakan, Vefatının 3. Yılında Anıldı

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 3. yılında Sancaktepe’de düzenlenen özel bir programla anıldı.

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan, Vefatının 3. Yılında Anıldı
Töreninde genç hafızlar Kur'an-ı Kerim okudu ardından toplu dualar edildi.
Samandıra Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem başta olmak üzere çevre sakinleri ve davetliler katıldı.

Anma programı genç hatiplerin seslendirdiği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından söz alan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Merhum Necmettin Erbakan Türkiye de Müslümanca yaşamı öğreten, dik durmayı öğreten, hedefleri büyük tutan bir liderdi. Allah rahmet eylesin. Biz çocuktuk, orta bire gidiyorduk. Elime bir milli nizam broşürü geçirdim, sekiz satırlık bir broşürdü. İlk sırada önce ahlak ve maneviyat yazıyordu, bu beni çok etkiledi” diyerek bir anısını anlattı.

Erdem, “İstanbul’da milli selametin ilk mitingine büyük bir heyecanla gittim. Erbakan Hocayı ilk orada gördüm. 41 yıl önce hocamızı dinlerken 17 Aralık’taki faiz lobisini daha iyi anlamış olduk. O gün de faiz lobisinden bahsediyordu rahmetli hocam. 17 Aralık operasyonlarının perde arkasında gene faiz lobisini gördük” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Necmettin Erbakan’ın beraber çalıştığı ve tanıştığı dava arkadaşları rahmetli Erbakan ile ilgili en özel anılarını ve Erbakan’ın nasıl bir insan olduğunu yaşadıkları anılarından kesitler aktararak anlattılar.
Kaynak: İHA