Gümüşhane'de 'Ybo Sanat ve Eğitim' Projesi Başlatıldı

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsımında Köse 60| Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunca yürütülen ve öğrencilerin bireysel becerilerinin ortaya çıkartılmasını amaçlayan "YBO Sanat ve Eğitim" Projesi, açılan kurslarla başladı.

Köse 60| Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenlenen açılış törenine Köse Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kaymakam Karaman, burada yaptığı konuşmada, projenin, öğrencilerin bireysel becerilerini gün yüzüne çıkarmaları açısından önemli olduğunu, öğrencilerin sosyalleşmesi için bu tür projelerin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Yazıcı ise SODES projelerinin Köse'de önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "İlçenin sosyal ve kültürel hayatında önemli katkıları olan bu tür projelerimizin artarak devam etmesi öğrenci, öğretmenler ve Köse açısından son derece önem arz etmektedir. SODES kapsamında yapılan bu çalışmaları takdir ediyorum" diye konuştu.

Köse 60| Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Şevket Çakır da okulları tarafından hazırlanan ve SODES kapsamında finanse edilen "YBO Sanat ve Eğitim" Projesi'nin 8 ay süreceğini belirterek, proje çerçevesinde 61 bin lira ile birer müzik, teknoloji ve tasarım sınıfı ile görsel sanatlar sınıfı oluşturulacağını söyledi.

Çakır, oluşturulacak sınıflardan 895 öğrencinin yararlanmasını amaçladıklarını belirterek, "Projemizle bağlama, flüt, resim, ebru ve fotoğrafçılık kurslarımız açılmıştır. Kurslarımız şu anda aktif olarak devam etmektedir. Bu kurslar tamamlanınca birer sergi düzenlenecek ve bir müzik dinletisi yapılarak eğitim öğretim yılını tamamlamış olacağız. Sınıflarımız gelecek öğretim yıllarında da aktif olarak kullanılacak olup yeni kurslar açılacaktır" dedi.

Kaynak: AA