Ab Ortadoğu Özel Temsilcisi Leon'un Mısır Ziyareti

Avrupa Birliği (AB) Ortadoğu Özel Temsilcisi Bernardino Leon, bazı kimselerin, Avrupa ülkelerinin, yönetimde olduğu süre zarfında Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) desteklediği yönünde yanlış bir anlayışa sahip olduğunu belirtti.

Kahire'deki Kıpti Evangelist Kurumu (CEOSS) tarafından yapılan yazılı açıklamada, CEOSS'un düzenlediği Arap-Avrupa Diyaloğu 4. Buluşması'na katılan Leon'un, "Bazıları, Avrupa ülkelerinin, yönetimde oldukları süre zarfında İhvan'ı desteklediği yönünde yanlış bir anlayışa sahip. İhvan, Mısır halkının farklı kesimleri arasında yakınlaşmanın gerçekleşmesi için çaba sarfetmedi, özel emelleri vardı ve halk bunu kabul etmedi" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Leon'un, yeni Mısır anayasasının halkın birtakım taleplerini gerçekleştirdiğini belirttiği kaydedildi.
Öte yandan AA muhabirine konuşan eski Yerel Kalkınma Bakanı ve Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Muhammed Ali Bişr, Leon'un önceki ziyaretlerinin aksine Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticileriyle görüşme talebinde bulunmadığını ve Leon'un ziyaretini medyadan öğrendiklerini söyledi.

Resmi temasları kapsamında Kahire'ye dün akşam gelen Leon, Libya'ya gitmek üzere ülkeden ayrıldı.
Kaynak: AA