(özel Haber) İngiltere'nin Konuştuğu İngiliz Kızın Türk Sevgilisi Konuştu

İngiltere’de 16 yaşındaki Jaydene Roberts adlı kızın Marmaris’te tanıştığı 20 yaşındaki Emre Karaca ile evlenmek için Türkiye’ye kaçtığını yazan İngiliz gazetesine Karaca ailesinden tepki geldi.

Emre Karaca, sevgilisi Jaydene Roberts’in kaçmadığını, kız kardeşinin okulu bittikten sonra ailesiyle Türkiye’ye yerleşip evlenmeyi planladıklarını açıkladı.

Genç barmen, İngiliz sevgilisini tanımadan önce aşka inanmadığını fakat onu tanıdıktan sonra bu duyguyu ilk defa yaşadığını da belirtti.

Dailymail gazetesinin, “16 yaşındaki kızınızın tatilde tanıştığı bir barmenle evlenmesine izin verir misiniz?” başlığıyla verdiği haber, Marmaris’te yankı buldu. Bir otelde barmenlik yapan Emre Karaca, İngiliz kızla yaşadığı aşkını anlattı.

KIZ ARKADAŞIM HABERDEN SONRA SOKAĞA ÇIKAMIYOR
Emre Karaca, “Sevgilim İngiltere’de bu haber yüzünden sokağa çıkamıyor. İngiliz basınında çıkan bu haber hem beni hem de kız arkadaşımı çok üzdü. Jaydene’nin benimle evlenmek için kaçtığı yazılmış, bu doğru değil. Biz şu an nişanlıyız. Bu kız benimle kaçmış olsaydı, biz nasıl nişanlanırdık ve ailesinin izni olmadan nikah masasına oturabilirmiyiz. Annesi babası bana güvendikten sonra yakın bir zamanda kızlarını 7 haftalığına benim yanıma gönderecekler” diyerek, yazılanlara tepkisini dile getirdi.

ONU TANIMADAN ÖNCE AŞKA İNANMIYORDUM
Genç barmen Emre Karaca, “ Ben Jaydene’yi çok seviyorum ve onun da beni sevdiğini biliyorum. Eminin bu haberden sonra benim bu kızla yurtdışına çıkmak için birlikte olduğumu düşünecekler ama kesinlikle böyle bir şey yok. Jaydene’nin ailesi küçük kızlarının okulunun bitmesinin ardından Türkiye'ye yerleşmeyi düşünüyorlar. Ben jaydene’den önce aşka falan inanmıyordum ve öyle bir duygunun olmadığını düşünüyordum. Fakat ben bu kızı tanıdıkça aşık oldum. Türk kızlarıyla da çıktım, bazıları aşırı kıskanç ancak sevgiden değil sadece elde etme duygusuyla. Eğer sevselerdi onlar sevdiğini kaybetmemek için elinden geleni yaparlardı” şeklinde konuştu.

SEVGİLİME MÜSLÜMAN OL DİYEMEM
Marmarisli barmen Emre Karaca, İngiliz basında çıkan zorla kız arkadaşını Müslüman yapmaya çalışıyor şeklindeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Karaca, ”Jaydene’yi dinini değiştirmesi konusunda zorlayamam. Zaten dinimiz emrettiği gibi kimseyi zorla inancından vazgeçiremeyiz. İnsanoğlunun en büyük farkı beyni ve düşünce kabiliyetidir. Ben kimseye şunu yapacaksın dinini değiştireceksin şeklinde dayatmada bulunamam. Jaydene ve ailesine Müslümanlığı anlatacağım daha sonra Müslüman olup olmayacaklarını kendileri bilirler" dedi.

Karaca, aşkını ailesine anlattığında büyük destek gördüğünü babasının Jaydene’ye gelinim dediğini ve skype ile görüntülü konuşup çeviri ile anlaşarak sohbet ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA