Türk Kızılayı’nın Çalışmaları Sonuç Verdi

Türk Kızılayı Adana Şube Yönetim Kurulu üyelerinin "Güçlü Yasa Yaşama Bağlar" sloganıyla yürüttüğü 2918 Sayılı Trafik Kanunu ve Yönetmeliği'nde emniyet kemeri ile ilgili yapılacak değişikliklere yönelik hayata geçirdikleri ‘Türk Kızılayı Yol Savunuculuk Projesi’ sonuç verdi.

Türk Kızılayı’nın Çalışmaları Sonuç Verdi

Mevzuatın güçlenmesi ile ilgili kamuoyu yaratmak ve mecliste konu ile ilgili yasanın hazırlanması amacıyla geliştirilen proje kapsamında, emniyet kemeri kullanma zorunluluğu ile ilgili Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik değişikliğiyle otomobillerin, arazi taşıtlarının, kamyonet, kamyon ve çekicilerin, M2 ve M3 sınıfı minibüs ve otobüslerin bütün koltuklarında "emniyet kemeri" bulundurulması ve kullanılması zorunlu hale getirildi.

Yönetmelik değişikliği ile ilgili konuşan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Kızılay’ın emniyet kemeri ile ilgili mevzuatı güçlendirme çalışmaları sonuç verdi. Bizim için kıymetli olan insanımızın araç kullanırken ‘emniyet kemeri’ takması çok önemli. Bu konu ile ilgili yasal mevzuatı geliştirme ile ilgili yürüttüğümüz ‘Türk Kızılayı Yol Savunuculuk Projesi’ ile kentimizin ve ülkemizin yasa yapıcılarına ve yasa yapılmasında etkili olan isimlere ulaştık ve çağrımızı duyurduk. Duyarlı davranan hükümetimiz ve değerli milletvekillerimize hepimizi ilgilendiren önemli mevzuatı oluşturdukları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Türk Kızılayı’nın konuyla ilgili çalışmalarının, emniyet kemerinin tüm araçlarda zorunlu olacağı güne kadar devam edeceğinin altını çizen Saygılı, “Mevzuat daha da geliştirilebilir. Bu güzel kentte kazasız, kayıpsız, hasarsız yaşamak hepimizin hakkı ve meclisimiz bunun için çalışıyor. Sıra biz vatandaşlarda; kurallara uymalı, kuralları uygulatmalı ve sevdiklerimizi uyarmalıyız. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2013 ve 2014 yılı emniyet kemeri ve hız kontrolü yılı olarak ilan edilmesiyle yapılan çalışmalarla kazaları engelleme ve kazalarda ölüm oranlarını azaltma hedeflenmişti. Emniyet kemeri kullanılmış olsaydı kaza geçiren vatandaşlarımızın yüzde 70’i hayatta olabilirdi” dedi.

Kaynak: İHA