'Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi'

Erbakan Vakfı Karabük Şubesi tarafından, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi" düzenlendi.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir düğün salonunda düzenlenen gecede, vefatının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen salonların Erbakan sevgisi ve özlemiyle dolduğunu söyledi.

Babasının vasiyeti üzerine vakıf kurduklarını belirten Erbakan, şöyle konuştu:
"Bütün dünya ABD'yi süper güç görüp, ona boyun eğerken, meclis kürsüsünden 'banane Amerika'dan' diyen bir lideri anıyoruz. Hiç kimsenin adını bile ağzına almaya cesaret edemediği, 'cennet mekan Sultan Abdülhamit Han' diye sözlerine başlayan lideri anıyoruz. 'Amerika, İsrail'i çok seviyorsa alsın Alaska'ya yerleştirsin' diyen bir lideri anıyoruz. Erbakan, bütün insanlığın kurtuluşu ve gayesi demekti. Erbakan hocamızın ve milli görüşün 40 sene boyunca insanlığa ışık tutan projelerini yeniden masaya yatırarak aslına uygun olarak insanlığa aktaracağız."
"Hocamız tüm engellemelere rağmen iktidara ulaştı. 1969 yılında kendinizi Necmettin Erbakan'ın yerine koyun. O dönemde böyle bir yola çıkacak kişinin kelle koltukta çıkması gerekirdi. O dönemde inançlı insanların içinde üniversite mezunu bulmak bile zordu" diyen Erbakan, şunları kaydetti:
"Fatih Sultan Mehmet Han gibi aynı yolda yürüyerek, iktidar döneminde kimsenin hayal bile edemediklerini gerçekleştirdi. Türkiye'nin kalkınması için özellikle sanayi gelişimi için yaptığı çalışmalara gıpta ile bakıldı. Milli görüşün taklitlerinden ve kopyalarından bıktık. Gerçek milli görüşçüleri iktidarda görmek istiyoruz."
Gece, Kur'an okunması ve merhum Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA