Erzurum’da 10 Yıl Önce ve 10 Yıl Sonra Kışın Fotoğrafı

(ÖZEL HABER)-Erzurum’da 10 yıl önce ve 10 yıl sonra 21 şubat tarihinde çekilen fotoğraflar küresel ısınmanın ne kadar belirgin hale geldiğini ortaya koydu.

Erzurum’da 10 Yıl Önce ve 10 Yıl Sonra Kışın Fotoğrafı

Erzurum’da 21 şubat 2004 tarihinde yoğun kar yağışı görülürken, kent merkezinde kar esareti yaşanmıştı. Kar kalınlığının 1,5 metreyi bulması nedeniyle enerji nakil hatları zarar görmüş kentte bazı semtlerde 2-3 gün süreyle elektrik ve su kesintileri yaşanmıştı. Araçların kara gömüldüğü Erzurum’da Sibirya’yı aratmayan görüntüler ortaya çıkmıştı.

Küresel ısınmayla birlikte her geçen kış aylarında kar yağışının azaldığı Erzurum’da bu sene 21 Şubat’ta ise adeta bahar havası yaşanıyor. Uzun yıllar ölçümlerine göre en sıcak Şubat ayının yaşandığı kentte, kuraklık endişe veriyor. Önceki yıllar gündüz saatlerinde hava sıcaklığının eksi 10 civarında seyrettiği kentte bugünler de artı 7 ila 10 derece arasında seyretmesi Erzurumluları şaşırtıyor.

Sıcak havayı fırsat bilen Erzurumlular işyerlerinin önüne sandalye atarak çay keyfi yaparlarken bundan 10 yıl öncesinde ise karlar arasında kaybolan araçların önünde çay içerek hatıra fotoğrafı çektirenler objektiflere yansımıştı.
Kaynak: İHA