Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü Yılına Doğru

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Taş ile Milli Parklar Dairesi Başkanı Mürsel Gürbüz, Gelibolu Yarımadası'nda, Çanakkale Savaşları'nın 99'uncu ve 100'üncü yılı etkinliklerine ilişkin incelemelerde bulundu.

Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan ve Belediye Başkanı Kemal Dokuz'u ziyaret eden Taş ve Gürbüz, bunun ardından Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda inceleme yaptı.
Taş ve Gürbüz'e, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu, Eceabat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Gölcük ve AK Parti Eceabat İlçe Başkanı Ergün Gören eşlik etti.
Ziyarette 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile 24-25 Nisan törenlerinde yapılacak faaliyetleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Ayrıca Alan Kılavuzları'nın yönetmelik değişiklikleri, Ağadere Hastahane Şehitliği yapım çalışmaları ile Şehitler Abidesi'nde son günlerde tamamlanan gece ışıklandırmasıyla çevre düzenlemesinin son kontrolleri yapıldı.
Kaynak: AA