Uzunırmak'tan Bozdoğan'ın Yenice Köyüne Bayrak

MHP Aydın Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Uzunırmak, Bozdoğan’ın Yenice köyü meydanında göndere Türk bayrağı çekti.

Uzunırmak'tan Bozdoğan'ın Yenice Köyüne Bayrak

MHP’li Uzunırmak’ın Yenipazar ilçesine bağlı Hacıköseler köyünde 30 Ağustos’ta, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Antep Fıstığı Festivali’nde, Türk Bayrağı olmadığını fark etmesiyle başlattığı‘Aydın'da bayraksız köy kalmayacak’ projesi kapsamında Aydın’daki tüm köylere dikilmek üzere, köylerin nüfuslarına ve coğrafik konumlarına göre değişen çeşitli ebatlarda 489 adet metal bayrak direğin dikimi sürüyor. Bugüne kadar 150’yi aşkın köye bayrak dikildiği öğrenilirken, 12 ve 15 metre yükseklikteki direklere 2x3 metrelik Türk bayrağı çekilmeye devam ediliyor.
Uzunırmak'ın başlattığı ‘Aydın'da bayraksız köy kalmayacak’ kampanyası çerçevesinde Bozdoğan’ın Yenice köyüne dikilen direğin gönderine düzenlenen törenle Türk bayrağı çekildi. Köy meydanında düzenlenen törene, TBMM İdare Amiri ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Uzunırmak, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kadın Kolları İl Başkanı Havva Kukul, MHP Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Dr. Sezai Konakçı, partililer, Yenice Köyü Muhtarı Emin Öztürk ve köylüler katıldı.

Bayrak direğine Ali Uzunırmak, bizzat kendisi bayrağı takarak İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı’nı göndere çekti. Uzunırmak, bayrak çekme merasiminin ardından köylüler kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Köylere dikilen direklere bayrakların peyderpey devam ettiğini hatırlatan MHP’li Ali Uzunırmak, birilerinin seçim yaklaştığında kömür ve yardım paketleri göndererek köylünün yeni aklına geldiğini söyledi.

Köylüyü yeni aklına getirenlere günaydınlar diyen Uzunırmak; “Biz seçimlerden çok öncesinden ülkemizdeki en büyük ihtiyacımız olan bayrağımızı dalgalandırmadığımız köy bırakmayacağız dedik. Bu seçimlerden sonra da devam edecek. Sadece seçimlerle de ilgili bir şey değil. Bayrağın olmadığı yerde ne kömür dağıtabilirsiniz, ne de yardım paketi dağıtabilirsiniz. Bugün kıldığımız namazının bile bayrağımız dalgalanmadan bile kılınması mümkün değil. Öyleyse en birinci sahip çıkmamız gereken meselemiz ülkemizin bayrağı, bağımsızlığımız ve ülkemizin toprakları. Dolayısıyla biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için öngören ve çalışan bir siyasi partiyiz. Hedefimiz seçimler değil, hedefimiz nesillerdir bizim. Onun için bu şuur içerisinde bütün kardeşlerimize ben bayrağımızı emanet ediyorum. Muhtarımızın şahsında köyümüzün ihtiyar heyetine köylümüze bayrağımız inşallah dalgalandığı sürece biz kömürü de buluruz Allah’ın izniyle, türkülerimizi de söyleriz ve refahı da, mutluluğu da yakalarız inşallah” dedi.

‘SANDIKLAR HALK MAHKEMESİNE DÖNÜŞÜR’
"Bugün ülkemizin içinde bulunduğu şartlar hepimizin malumu, inşallah demokrasiyi kurtaracağız" diyen Ali Uzunırmak; “Yanlış çağrışımlardan yanlış anlaşılmalardan her şey den öteye halkın iradesi, milletin iradesi sandıktır. Doğrudur, sandık kimin yöneteceğine karar verir ama nasıl yönetileceğini hukuk karar verir, teamüller, gelenekler karar verir. Ben sandıktan çıktım diye hukuku hiçe sayan, teamülleri hiçe sayan bir yönetim tarzı demokrasi olamaz. Tekrar söylüyorum demokrasilerde sandık vaz geçilmezdir, olmazsa olmazdır ama sandık kimin yöneteceğine karar verir. Nasıl yönetileceğine hukuk karar verir. Eğer ben her türlü meşru, gayri meşru sandıktan çıktım, çıktığıma göre icraatımı yaparım halk beni sandıkta sınar, sandıkta cezalandırır derseniz o zaman sandık demokratik aracı olmaktan çıkar sandıklar halk mahkemesine dönüşür. Oysaki sandık kimin yöneteceğine karar vermek için bir yoklamadır, nasıl yönetileceğine hukuk karar verir. Olup biten her şey vatandaşımızın gözleri önünde cereyan ediyor, cehalet, kasıt, artık katlanılamaz duruma doğru gidiyor. İnşallah 30 Mart her açıdan hem yerel yönetimde haksız adaletsiz bir şekilde vatandaşın bütün vergilerini, paylarını olmadık icraatlar içerisinde AYBA çalışanları, Kuşadası’ndan Bozdoğan’a, Karacasu’ya varıncaya kadar hafta da 100 bin gazete bastırıp yalan haberlerle, kömürle, paketle başka bir şeyle yerel seçimlerde halkın iradesini ipotek altına almaya çalışanlar da cezalandırılacak. Ve genel manada da artık Türkiye’de adalet, hukuka güvensizliğin kaynağı olmuş olan yürütme de cezalandırılacaktır” ifadelerini kullandı.

‘KÖROĞLU EFSANESİ UÇURULMAYA ÇALIŞILMAKTA’
Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’na da atıfta bulunarak konuşmasını sürdüren Uzunırmak; “Kendisiyle görüşmek mümkün değildir. Belediye Başkanı halka tepeden bakmaktadır. O farklı bir dünyanın insanıdır. Ama Köroğlu efsanesi uçurulmaya çalışılmaktadır. Vatandaşımız bunlara kanmasın, aldanmasın bire bir temas etmediği bir kişiye oy vermesin. Biz sizin içinizdeyiz Allah’ın izniyle, hep içinizde olduk ve her zaman da içinizde olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda bir köylünün ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünü söylemesi üzerine ise MHP’li Uzunırmak, “Ben onu bir slogan yaptım ‘adım Ali Türk’üm, doğruyum, çalışkanım’” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından köyün girişinde köy muhtarı Emin Öztürk tarafından, bayrak törenine katılan davetlilere ve köylülere keşkek ikramında bulunuldu.
Kaynak: İHA