Sahibinden.com'da 2013'te Her Hafta Bir Pırlanta Yüzük Satıldı

E-ticaret platformu sahibinden.com'un 2013 yılı sahibindex alışveriş verilerine göre, 2013 yılında her hafta bir pırlanta yüzük alınıp satıldı.

sahibinden.com, 2013 yılı sahibindex alışveriş verilerini açıkladı.

Buna göre 1 Ocak-31 Aralık 2013 tarihleri arasında sahibinden.com'un alışveriş kategorisine girilen 6 milyonu aşkın ilan arasında en fazla ilan giyim ve aksesuar kategorisinde olurken, onu bilgisayar ve cep telefonu ilanları takip etti.
Verilere göre, pırlanta yüzükler de artık internetten alınıp satılabilinirken; 2013 yılında her hafta bir tane, toplamda 52 adet pırlanta yüzük alınıp satıldı.
Aynı dönemde sahibinden.com aracılığıyla günde ortalama 13 gitar da yeni sahibine kavuştu. Ortalama 450 liraya satılan bas gitarı, ortalama 410 lira ile elektrogitar takip etti.
Yaklaşık 35 bin dizüstü bilgisayarın satışının gerçekleştiği sahibinden.com'da en çok tercih edilen markalar HP, Acer ve Toshiba olurken, Tablet PC satışı ise 17 bini buldu.
Sahibindex 2013 alışveriş verilerine göre, cep telefonu yaklaşık 160 bin adet ile teknoloji kategosinde en çok satışı gerçekleşen ürün oldu. Cep telefonunda en çok tercih edilen marka Samsung olurken; onu Apple, Nokia ve HTC takip etti. Akıllı telefonlar içinde ise yaklaşık 13 bin adetle en çok satılan cep telefonu siyah renkli iPhone 5 oldu.
Verilere göre, popüler bir başka teknoloji ürünü ise oyun konsolları oldu. Yıl boyunca yaklaşık 11 bin adet satılan oyun konsollarından ilk sırada 5 bin 111 adetle PS3 yer alırken, onu PS2 ve Xbox360 izledi.
Kullanıcı sayısı her geçen gün artan SLR fotoğraf makinelerinde ise en çok satılan marka Canon oldu. Canon'u Nikon takip ederken, en çok satılan diğer markalar ise Sony ve Fujifilm olarak gerçekleşti.
Kaynak: AA