Lüleburgaz'dan Kısa Kısa

Lüleburgaz Halk Kütüphanesi Müdürü Metin Durgun, geçen yıl 43 bin 354 kişi kütüphaneden yararlandığını bildirdi.

Durgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütüphanede 36 bin 742 adet kitap ve 137 adette süreli yayının olduğunu söyledi.

Kütüphane ziyaretçi sayısının artmasından memnun olduklarını ifade eden Durgun, kütüphanenin herkese açık olduğunu ve vatandaşın kütüphaneye gelerek kitap, gazete, dergi ve kitap okuyarak, bilgisayarlardan ücretsiz yararlanabileceklerini kaydetti.

- 450 bin dönüm buğday ekildi
Lüleburgaz'da 450 bin dönüm ekili buğday alanının bulunduğu bildirildi.

Lüleburgaz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, önceki yıl 430 bin dönüm ekili buğday alanının, bu yıl 450 bin dönüme çıktığı belirtildi.
Açıklamada, 850 çiftçinin sertifikalı tohumluk buğday ektiği ifade edildi.
- SYDV'nın nakdi yardımları
Lüleburgaz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gecen yıl ihtiyaç sahibi 6 bin 716 kişiye nakdi yardım yapıldığı bildirildi.

Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada,, gecen yıl ihtiyaç sahibi 6 bin 716 kişiye nakdi yardım yapıldığını söyledi.

İlçede maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara her zaman devletin elini uzattığını belirten Yılmaz, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ilçemizde her zaman gerekli çalışmayı yaparak kimin gerçek ihtiyaç sahibi olduğunu belirliyor. Daha sonra belirlenen vatandaşlarımıza gerekli yardımları yapıyoruz" diye konuştu.


Kaynak: AA